Simply the best ?

temptation04.jpgHeb ik gisteren het beste concert van de laatste jaren of misschien wel ooit gezien ? Het zou best wel eens kunnen.

Ik heb de afgelopen 2 jaar zo’n 30 groepen aan het werk gezien waaronder enkele “grote namen” zoals Paul McCartney, Bob Dylan, Peter Frampton, Status Quo, Coldplay en Madonna. Maar het spektakel dat me gisteren werd aangeboden deed ze allemaal verbleken.

Wie zijn de schuldigen ? De Nederlandse Gothic Rock of symphonic metal band Within Temptation. Ter gelegenheid van hun vijftiende verjaardag hadden ze ook nog Il Novecento meegebracht naar het Antwerpse Sportpaleis. En misschien weet niet iedereen dit maar hardrock en symfonische orkesten gaan wonderwel samen.

Temptation01.jpg

Deep Purple bewees dit al in 1969 op te treden samen met het The Royal Philharmonic Orchestra. Andere voorbeelden zijn Metallica en uiteraard KISS.

Ik zou nu kunnen proberen om te beschrijven hoe goed het concert van gisteren was maar ik denk dat er niet genoeg superlatieven bestaan om hier aan te beginnen. Hebben zeker bijgedragen aan het succes : de prachtige stem van Sharon den Adel, de fantastische nummers, de combinatie rock-klassiek, gogo girls op het podium, de fenomenale lichtshow en vooral de perfecte afstelling van het geluid.

temptation05.jpg

Vooral dat laatste punt is vrij uitzonderlijk. Ondanks het feit dat het om een hardrock concert ging en dat deze muziek luid moet staan ben ik niet met “dreunende” oren naar huis gegaan.

Was het dan perfect ? Toch niet. Wat ik vooral gemist heb waren de “gothics” onder het publiek. Ik herinner me nog dat ik vele jaren geleden, in Gent, behoorlijk uit de toon viel omdat ik niet volledig in het zwart gekleed was en dat was nu lichtjes anders.

Hieronder twee korte (zelfgemaakte) impressies van het optreden. Het geluid kan beter maar het geeft wel een idee van de show die we gekregen hebben. Ik voeg ook nog een clipje toe zodat de stem van Sharon volledig tot zijn recht kan komen.