koud en warm

homer cycling.jpgHet mag dan al een zomerse dag geweest zijn, vanochtend vroeg om 6u was het behoorlijk fris ! Toen ik met de fiets vertrok naar Antwerpen was het namelijk 11°C. Nu ben ik echt geen kouschijter maar die eerste paar kilometers had ik toch spijt dat ik in korte broek en truitje met korte mouwen was vertrokken. Heel lang duurde dat niet echt en vanaf dan was het gewoon genieten.

De rit terug naar huis ging iets minder vlot. Ondertussen was het niet alleen gevoelig warmer geworden, er was ook wat wind opgekomen. Tot in Broechem kon ik nog in ’t wiel kruipen van een mede fietspendelaar maar toen reed hij rechtdoor waar ik linksaf moest. Ik heb hem toch een beetje gemist tijdens die laatste 15km.

Wat ik ook wel mis is Radio Tour enerzijds en Vive le Vélo anderzijds. Een probleem waar ik elk jaar mee geconfronteerd word wanneer de laatste renner over de finishlijn is gereden op de Champs Elysées. Misschien was de Tour 2012 niet meteen de meest boeiende maar ik denk dat de reden daarvoor niet ver moet gezocht worden.

Het kan misschien naïef zijn maar ik denk dat het gewoon het gevolg is van het feit dat er veel zuiverder wordt gereden dan vroeger. Ze knallen niet meer tegen 40 per uur de bergen op. Geen uitspattingen à la Landis of Ricco meer. Wie heeft me gecharmeerd de afgelopen drie weken ? Renners zoals Tony Martin, Luis Leon Sanchez, Dries Devenyns, Kris Boeckmans, Chris Anker Sörensen, Jan Ghyselinck. Zo van die mannen die ondanks alle pech blijven doorgaan. Gebroken polsen, ribben, vingers voor de helft er af ? Niks van aantrekken, blijven doorgaan. Zo’n mensen bewonder ik wel.

Een gedachte over “koud en warm

  1. navidad juli 23, 2012 / 10:10 pm

    Inderdaad een weinig spannende Tour. Wat kan zo’n Sky-ploeg een ronde toch verlammen. Soms heel openlijk. Het deed mij aan Lance & co denken. Spijtig dat Nibali geen vuist kon zetten. Ik mis kleur in de Ronde; de kleur die een Contador aan de koers kan geven.

    Like

Reacties zijn gesloten.