Excuus

homer_running.jpgHet lijkt een eeuwigheid geleden maar vandaag heb ik nog eens gedaan waar deze blog eigenlijk voor begonnen werd : lopen !

Dat het zolang geleden is ligt enkel en alleen aan mezelf. Het is echter verbazingwekkend hoe snel een excuus gevonden is om niet te gaan lopen : het is te nat, te koud, te vroeg, te laat, ik moet eerst dit doen, ik moet eerst dat doen … Je kan het zo gek niet bedenken of je hebt een reden om thuis te blijven. En je bent er dan ook nog van overtuigd dat het een geldig excuus is.

Maar vanmiddag heb ik me toch kunnen overtuigen om niet thuis te blijven. Aan de laatste rit van de Ronde van Frankrijk zou toch niets te zien zijn en de Formule 1 kan me de laatste tijd ook niet meer zo boeien.

Het was uiteraard wel maar een kort uitstapje (ruim 4 km op een half uurtje) maar het ging wel vrij goed en hopelijk ben ik nu terug vertrokken al moet ik er wel bij zeggen dat ik de volgende 3 dagen al zeker niet zal kunnen lopen. Maar deze keer heb ik wel een geldig excuus. Ik ben namelijk zinnens om drie dagen met de fiets te gaan werken. En op één dag 60km fietsen en dan nog gaan lopen dat zie ik toch niet zitten.