Late in the Evening

graceland.jpgEigenlijk had de titel “early in the morning” moeten zijn want toen was ik pas thuis maar dat is nu eenmaal niet de titel van één van die schitterende nummers die Paul Simon gisteren gespeeld heeftKnipogen.

Ik ben gisteren inderdaad naar Brussel gereden om te genieten van de Graceland tour van Paul Simon. Dit jaar is het immers 25 jaar geleden dat hij dit prachtige album heeft gemaakt. Ter gelegenheid van die verjaardag brengt hij het hele album op de scène, samen met Ladysmith Black Mambazo.

Eigenlijk heb ik twee concerten gezien. In het eerste concert zag ik Paul Simon met zijn vaste begeleidingsgroep een resem van zijn bekende hits spelen.


Dan was er een “pauze” waarin de zangers van Ladysmith Black Mambazo twee a capella nummers brachten.

En dan volgde het tweede concert : Graceland live. Voor dit tweede deel haalde Simon trouwens een volledige nieuwe, Zuid Afrikaanse, begeleidingsband op het podium. Om af te sluiten bracht hij nog enkele klassiekers als bisnummer.


Het is moeilijk te zeggen welk van de twee delen nu het beste was. Het is eigenlijk niet nodig om dat te zeggen want ze waren allebei steengoed.

Was het het beste concert dat ik de laatste tijd gezien heb ? Neen, dat was het niet maar hij scoort toch behoorlijk hoog. Ondanks zijn zeventig jaar klinkt hij nog heel zuiver. Het valt me trouwens op dat de “oude knarren” algemeen gezien beter scoren dan de jeugd. Ik heb sinds 24-07-2011 in totaal 17 groepen zien optreden. Op nummer 1 staat Peter Frampton. Hij wordt gevolgd door Status Quo, Paul Simon, Mark Knopfler en Paul McCartney. Eigenlijk heb ik nog maar één echte tegenvaller gehad en dat was Bob Dylan, die was gewoonweg slecht. Hopelijk vallen de concerten die me nog te wachten staan dit jaar ook goed mee.

Gisteren trouwens nog iets grappigs gezien toen ik voor Vorst Nationaal stond te wachten om binnen te kunnen. Er liepen daar enkele “fans” rond die hopeloos op zoeken waren naar een ticket. Ze zagen er echter niet echt uit als Paul Simon fans. Ik kan ze best omschrijven als “Oosteuropees”. Na een tijdje had ik door waarom ze daar rondliepen. Ze kochten tickets over van personen die een ticketje op overschot hadden en gingen daarmee op zoek naar mensen die nog een ticketje nodig hadden. Of de mannen winst gemaakt hebben weet ik niet maar het was wel amusant om zien.