Fietsdag

Ik ben er klaar voor.

“Er” staat voor “Antwerpen Fietsdag”, de jaarlijkse fietsdag voor werknemers in Antwerpen die dit jaar voor de 16e keer wordt georganiseerd. Meer dan 2.000 werknemers zullen tussen 7u en 10u met de fiets naar ’t werk rijden en gaan ontbijten in “Den Bell” of in “De Cargo”.

Sinds ons bedrijf enkele jaren terug een eerste keer meedeed ben ik al altijd van de partij geweest. Helemaal in het begin ging het ontbijt nog door in het Nachtegalenpark. Daarna zijn ze verhuisd naar “De Harmonie” en ondertussen is het dus “Den Bell”.

En dat ontbijt mag er tegenwoordig best zijn hoor. Daarbij komt nog dat we gerust de tijd kunnen nemen want ongeacht het uur dat we aankomen op ’t werk, onze tijd begint om 7u30 te lopen. Er wordt wel gevraagd om ten laatste om 9u30 te “tikken”.

Ik hoop alleen maar dat het de hele dag droogblijft, of toch tenminste de voormiddag. Wat het weer ook mag worden, ik rij met de fiets naar Antwerpen. De bandjes zijn opgepompt, ketting en versnellingsapparaat zijn nog eens goed gesmeerd, kledij ligt klaar en op ’t werk ligt droge kledij klaar voor de terugrit mocht het ’s morgens niet droog blijven.

Het enige dat nog problemen zou kunnen geven is de conditie of beter gezegd het gebrek aan conditie.

 

antwerpenfietst.jpg