Diamant

Even zag het er naar uit dat ik mijn plan om dit weekend NIETS te doen zou kunnen halen maar toen ik gisteren op zoek ging naar de route beschrijving van het Diamantpad (onze Roparuntraining van volgende week) viel dat plan in duigen.

Hoe ik ook zocht op de verschillende schijven van mijn PC … ze was niet terug te vinden. Ik kon uiteraard het risico nemen dat ik het ergens op ’t werk zou bewaard hebben maar dat risico was veel te groot.

En zo vertrok ik, ondanks de dreigende wolken, deze namiddag met de fiets richting Kruiskesberg in Bevel. Daar komen we immers bijeen volgende zaterdag. De kilometerteller op nul gezet en ik kon beginnen aan mijn fietstochtje, met het notaboekje in de hand. Om de zoveel honderd meter even stoppen om even iets op te schrijven (linksaf, rechtsaf, rechtdoor …).

Het fietsen viel echter niet mee want er stond behoorlijk veel wind en die wind kwam het eerste deel van de rit uit de verkeerde richting. Een Ferrari meeting in de buurt maakte de rit wel aangenaam. Zelden zoveel Ferrari’s samen gezien op de openbare weg. De ene was al mooier dan de andere, zelfs mijn favoriete Ferrari, de 308 GTS heb ik enkele malen zien passeren.

1984_Ferrari_308_GTB_qv.jpg

Even dacht ik dat ik het de volledige rit van 56 km droog zou houden maar in Nijlen heb ik toch een korte bui over me heen gekregen. Ik ben wel blij dat ik tijdens de Roparun niet moet fietsen. Ik was immers behoorlijk moe toen ik thuis kwam. Maar de routebeschrijving kan terug gemaakt worden en dat was toch de bedoeling.

diamantpad.jpg