Kuifje

Al die Roparundrukte van de laatste weken (of zelfs maanden) heeft een nefaste invloed op mijn stripverzameling.

Oké, ik ga heel af en toe nog wel eens langs bij BEO Stripwinkel in Antwerpen maar Adhemar in Gent en Wonderland in Hasselt bezoeken zit er niet echt in. Zelfs voor stripbeurzen is er nagenoeg geen tijd.

Gelukkig is er nog Ebay waar ik af en toe nog wat koopjes kan doen. En er is nog Editions Atlas die me elke maand een exemplaar sturen van De Kuifje Archieven van Hergé.

Uiteraard heb ik alle verhalen van Kuifje al in mijn collectie maar deze uitgave is net weer iets specialer dan de andere. Elk verhaal wordt ingeleid met het nieuws uit de periode waarin het verhaal werd getekend. Dit wordt gevolgd door informatie over de bronnen van het verhaal, vergelijkingen tussen foto’s uit die tijd en de tekeningen van Hergé, meer info over de personages en meer tekeningen uit het archief van Hergé. Na het stripverhaal zelf volgt dan nog wat informatie over Hergé zelf.

Kortom, een heel interessante uitgave. En wat ook leuk is zijn de figuurtjes die bij elk verhaal worden geleverd.

KUIFJE.jpg