Alcoholvrij

alcoholvrij.jpg28 februari … een dag als een ander ? In ieder geval niet voor Olof Palme want hij werd op die dag in 1986 vermoord. Evenmin voor Brian Jones van de Rolling Stones, ex-wielrenner Claudio Chiapucci en Jan “Caje” Ceulemans want zij werden op 28 februari geboren.

Ook voor mij heeft 28 februari toch een enigszins speciale betekenis. Vandaag is het namelijk exact 25 jaar geleden dat ik voor het laatst alcohol heb gedronken.

De gelegenheid ? De laatste werkdag van collega Jos die voor zes maanden naar Denemarken vertrok en daarna naar een kibboets in Israel zou vertrekken

Waar ? In de “gelagzaal van de Koninklijke Vlaamse Opera” aan de Rooseveltplaats, in de volksmond beter bekend als “de Boerinnekes”.

Waarom stoppen mensen met drinken ? Omdat ze een drankprobleem hebben. Omdat ze moeten van de dokter. Omdat ze moeten van hun partner. Bij mij was het veel simpeler : het smaakte mij niet meer. Niet meer, niet minder.

Ik ben nooit een “veeldrinker” geweest. Voor zover ik me kan herinneren ben ik trouwens maar één keer echt dronken geweest namelijk op de laatste schooljaar van het vierde middelbaar (vreselijk dronken zelfs maar wel met een heel mooie collectie bierglazen als souvenirKnipogen).

Heb ik nu het gevoel dat ik iets gemist heb ? Absoluut niet, eerder het tegendeel. Ik heb nooit moeten vragen aan vrienden of ik me goed had geamuseerd op feestjes. Ik heb nooit schrik moeten hebben voor alcoholcontroles. En als we ergens naartoe rijden dan is er altijd een BOB in de buurt. Proost !