Nummer 3000

Dit is ‘m ! Nummer 3.000 in de collectie !

maria tudor.jpg

Inderdaad, mijn stripcollectie heeft de kaap van de 3.000 bereikt en zelfs overschreden. En bovenstaand stripverhaaltje is dus nummer 3.000. Het is vandaag, samen met 7 andere verhaaltjes toegekomen via de post.

Het was één van de koopjes die ik de laatste tijd geregeld op Ebay op de kop kan tikken. Zo van die koopjes waar de verzendingskosten groter zijn dan de aankoopkosten.

Het ironische is natuurlijk wel dat ik al die verhaaltjes vroeger heb gehad want ik was geabonneerd op Ohee en later op Ohee Club. Maar als 11-jarige lees je dat, en herlees je dat en op een gegeven moment gooi je het weg omdat de stapel te groot wordt. Honderden verhaaltjes moet ik zo hebben weggegooid of opgestookt (toen mocht dat nog).

En nu moet ik er in het beste geval twee tot driemaal meer voor betalen dan vroeger. In het slechtste geval tien keer meer. En dan heb je natuurlijk nog de heel zeldzame Ohee’s van Dees Dubbel en Thomas Pips die al jaren op mijn “nog te kopen lijstje” staan maar die je niet voor minder dan 100 euro kunt vinden. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik die verhalen nooit in mijn bezit heb gehad aangezien sommigen ouder zijn dan mezelf.

Het pakje kwam wel op een perfect moment aan. Het was namelijk een vreselijk lange en zware dag. Ik was immers extra vroeg (vóór 6u !) vertrokken naar ’t werk zodat ik eerst nog een klein halfuurtje kon gaan lopen. Dan tussen half acht en negen nog snel wat mails beantwoord. Om negen uur begon immers een opleiding die tot vijf uur zou duren. Helaas was het niet direct een boeiende opleiding. Omdat ik eerst nog naar de Makro ben gereden op weg naar huis was ik net op tijd thuis om het nieuws van 19u te zien.

En morgen is het weer van dat.