Change of plans

running-book-SCBWI-Tokyo.jpgOmdat ik de Roparuntraining van vanochtend gisteren had geannuleerd was mijn schema voor vandaag enigszins gewijzigd.

De dag begon met een halfuurtje lopen. Dat was immers weeral een heel tijdje geleden. Dat was er dan ook aan te voelen ook al was het niet ver. Maar er is nog eens gelopen en dat is het belangrijkste. Deze blog is tenslotte begonnen als een lopersblog.

De afgelasting had wel een voordeel. Nu kon ik deze namiddag op uitstap naar de Brabanthal in Leuven en een bezoekje brengen aan het Boekenfestijn. Daar krijg je wel een namiddag mee gevuld. Eerst heel mijn kar gevuld met een dertigtal boeken. Dan komt uiteraard het moeilijkste : selecteren welke boeken ik meeneem en welke boeken ik achterlaat. Geen eenvoudige klus. Ik stel me meestal een limiet van 50 à 60 euro. En ik kies vrijwel enkel boeken die minder dan 6 euro per stuk kosten, al heb ik vandaag eenmaal tegen gezondigd. Uiteindelijk ben ik met onderstaande boeken terug naar huis gereden :

 • De Uilendoders – Karen Maitland  (historische thriller)
 • Ketterij – S.J. Parris (historische thriller)
 • Een Venetiaans Geheim – Ian Caldwell & Dustin Thomason (literaire thriller)
 • Het Medici Zegel – Theresa Breslin (historische thriller)
 • De Borgia Ring – Michael White (thriller)
 • Wiener Bloed – Frank Tallis (literaire thriller)
 • De verdwenen Mona Lisa – R.A. Scotti (non fictie)
 • De hand van de schilder – Wolfram Fleischhauer (historische thriller)
 • Adder – Michael Morley (thriller)
 • Lotgenoten – Richard Mason (literaire thriller)
 • Het Baader Meinhof complex – Stefan Aust (non fictie)
 • De commercial – Harry Kramp (thriller)
 • Onderstroom – Arnaldur Indridason (literaire thriller)
 • Doodskap – Arnaldur Indridason (literaire thriller)

Het laatste boek in de lijst was de “zonde” die me 9,95 euro heeft gekost ! Een probleem was dat niet want voor de 14 boeken samen moest ik nog geen 70 euro betalen, een gemiddelde van 4,80 euro per boek.

Thuisgekomen kon ik tot mijn tevredenheid vaststellen dat de twee boeken van Indradson niet dezelfde boeken zijn als de boeken die ik gisteren in leen heb gekregen. Al betekent dat wel dat enkele honderden bladzijden meer liggen te wachten om gelezen te worden.

2 gedachtes over “Change of plans

 1. buurvrouw van Heidi februari 28, 2012 / 7:13 pm

  Dag Luc,
  Dan kan ik die twee laatste boeken van jou wel eens lenen zeker he. Ik was zaterdagnamiddag ook in de brabanthal. Ik kocht voornamelijk engelse thrillers. Ik zal eens een lijstje maken, dan kan je de interessantste boeken lenen.
  Veel leesplezier!
  Conny

  Like

 2. luc februari 28, 2012 / 10:10 pm

  @Conny : ze komen eraan … zodra Heidi nog eens komt werken 😉
  Er liggen nog ruim 20 boeken te wachten om gelezen te worden vóór hen dus ik ga ze voor ’t eerst toch niet missen.

  Like

Reacties zijn gesloten.