Boeken

boeken, boekenfestijn’t Is alweer een tijdje geleden dat ik het nog eens over boeken heb gehad.

Na “De zusjes Boleyn” ben ik begonnen aan “Hannah’s Gave”, ook van Philippa Gregory. En het was, net als de andere boeken van haar, weer een plezier om te lezen. Ik kan niet wachten tot ik de resterende boeken van haar te kopen, eerst de vertalingen die hier te verkrijgen zijn en de rest koop ik wel bij mijn volgende bezoek aan Engeland of via Amazon.com.

Het volgende boek op de lijst was “Het Koningsboek” van de IJslander Arnaldur Indridason. Vóór ik dit boek kocht had ik nog nooit van de man gehoord maar de korte inhoud op de achterflap sprak me wel aan : verloren oude manuscripten, in dit geval de Edda, de tweede wereldoorlog en een spannende zoektocht. Meer moet dat niet zijn. In het begin was het een beetje wennen aan de IJslandse namen van de hoofdpersonen en ook van de mythische figuren maar dat wende snel. Het is in ieder geval een meevaller geweest die naar meer smaakt. Ik zal dan ook eens moeten aankloppen bij de (echte) buurvrouw van mijn (werk) buurvrouw. Zij heeft blijkbaar nog een aantal boeken van hem liggen die ik gerust eens mag lenen.

Momenteel lees ik “De duim van Alva” van het Nederlandsche schrijversduo Corine Kisling en Paul Verhuyck. Een thriller die zich afspeelt op de gedempte Zuiderdokken in Antwerpen in en rond de Sinksenfoor. De agressie en criminaliteit neemt er de laatste jaren meer en meer toe. Sommigen wijten dit aan de Sinksenfoor, anderen zoeken de oorzaak meer in de Citadel die Fernando Alvarez de Toledo, beter bekend als de Hertog van Alva in de zestiende eeuw liet bouwen. Zorgt het “resident evil” voor alle problemen ? Binnen een paar dagen hoop ik het antwoord te kennen

En nu ik toch over boeken bezig ben : het is dit weekend in de Branbanthallen in Leuven weer Boekenfestijn. Jammer genoeg is mijn weekend nagenoeg volgeboekt zodat de kans klein is dat ik kan gaan.