Smaak & Design

Les goûts et les couleurs ne se discutent pas. Dat zeggen ze in ’t Frans. Bij ons zeggen ze dat smaken verschillen.

Dat kan zeker gezegd worden over mijn muzieksmaak. Ik ben niet direct in één hokje te plaatsen. Zo kan ik genieten van de Vier Seizoenen van Vivaldi maar stop ik even graag Blue Oyster Cult in de CD-speler. Ik ben een enorme fan van KISS maar heb tegelijkertijd het volledige oeuvre van ABBA in mijn collectie. Naast de CD’s van Deep Purple staat het beste van Boudewijn De Groot.

Hetzelfde geldt voor de concerten die ik bezoek. Wat staat er dit jaar nog op de agenda ?

  • 26-02-2012 : Hansi Hinterseer mit dem Tiroler Echo und Chor (als begeleider van mijn moeder)
  • 20-03-2012 : Bryan Adams & Heather Nova
  • 28-03-2012 : Paul McCartney
  • 01-06-2012 : The Scorpions
  • 23-06-2012 : TW Classic met o.a. De Kreuners, Lenny Kravitz en Sting

En sinds vanochtend kan ik Madonna op 12-07 toevoegen aan het lijstje. Jep … ik ga naar Madge. Ik ben de eerste om toe te geven dat de Madonna van de laatste jaren niet meer de Madonna van de jaren ’80 is maar ik heb me altijd voorgenomen om een concert van haar bij te wonen zodra de kans zich voor zou doen. En die kans krijg ik dus op 12 juli.

Waar niemand over zal discuteren is de bekendheid van Coca Cola. Vorig jaar vierde deze frisdrank zijn 125ste verjaardag. Reden genoeg voor het Designmuseum in Gent om er een tentoonstelling aan te wijden. Coca Cola en design gaan dan ook hand in hand. Denk maar aan de bekende contour bottle, de dikke Kerstman met zijn bolle wangen en hun verschillende reclameposters. Als Coca Cola collector moest ik daar natuurlijk naartoe. Ik zou het wel vergeten zijn mocht Jeroen, een collega uit Gent, me er deze week niet aan herinnerd hebben. Het bezoek was wel de moeite waard, alleen jammer dat ik sommige stukken niet kon meenemenKnipogen.

design1.jpg

En als ik dan in Gent ben dan MOET ik een bezoekje brengen aan Stripwinkel Adhemar (dat staat volgens mij ergens in de Belgische grondwet en als het er niet in staat dan zou het er moeten in staan). Gelukkig was ik daar de enige klant zodat ik een beetje kon bewegen want echt groot is het er niet. Peter zou toch eens een iets ruimere locatie moeten zoeken. Ik kwam er wel buiten met een tiental strips uit de oude doos.

Al bij al dus een geslaagd dagje vakantie.