Muziekgrootheden

Toen ik vorige week in de krant las dat Paul McCartney naar België zou komen was ik heel blij, althans tot het moment dat ik las dat de voorverkoop zou beginnen op dinsdag 14 februari. Shit … een dinsdag, dan moet ik werken en dan is de kans groot dat ik te laat ga zijn wanneer ik thuis kom.

Ik dacht immers dat dit concert binnen de kortste keren zou uitverkocht zijn. Gelukkig zag collega Dirk een concertje van Macca ook wel zitten. En gelukkig heeft Dirk een zoon die vandaag wel thuis was om 9u. Dus de zoon zou proberen om voor ons een ticketje te versieren. Om 10 na 9 kwam het verlossende mailtje : 2 tickets zijn besteld.

Achteraf gezien had ik misschien wel kunnen wachten tot vanavond want het is nog niet uitverkocht maar de tickets die nu nog verkrijgbaar zijn kosten wel 30 tot 65 euro meer dan de tickets die wij hebben (en die zijn al niet goedkoop). Hoedanook … ik ga op 28 maart (hopelijk) kunnen genieten van drie uur Sir Paul.  Onderstaand nummer staat ook op de playlist. Zou dit nummer misschien al de voorliefde voor de Gaelic countries aangewakkerd hebben in 1977 ?


 

Ook in de jaren ’70, zij het dan de late jaren ’70, zag ik voor de eerste keer een groepje uit Lier. Het was in 1979 in een feesttent in Vorselaar. Dat groepje had net zijn eerste single op de markt gebracht onder het beheer van de legendarische MAF Brothers uit Herenthout.

Wie had gedacht dat ik hen de komende jaren nog zo dikwijls zou zien spelen ? Eén bepaalde zomervakantie in de jaren ’80 zelfs 8 keer op 2 maanden tijd. De naam van dat groepje ? En wie had gedacht dat ik hun stamcafé in Lier ook één van mijn stamcafés zou worden ?

Uiteraard gaat het over De Kreuners. Zij houden er na 34 jaar mee op en geven nog twee concerten : TW Classic in juni en het Sportpaleis in december. Voor TW Classic had ik al een ticket omdat ik zowel Sting als Lenny Kravitz wil zien. Nu komt de Walter er dus nog bij. Ongeacht wie er nog komt, het kan nooit een slechte dag worden.

In het voorprogramma van de Kreuners in 1979 speelde trouwens een coverbandje uit Duffel met daarin ene Jan De Smet en Kris De Smet, die later beroemd zouden worden als De Nieuwe Snaar.