Verzameling

stripbeurs.jpgStilaan moet ik er me toch bij gaan neerleggen.

Mijn stripcollectie zal nooit echt volledig zijn. Dat heb ik vandaag moeten vaststellen op de Gentse Stripbeurs.

Op mijn “nog te kopen” lijstje staan enkele oude Vlaamse strips van onder andere Marc Sleen (Oktaaf Keunink), Rik (Ridder Reinhart, Dees Dubbel) en Buth (Thomas Pips). Het gaat dan over strips die ouder zijn dan ikzelf en nooit heruitgegeven zijn. Enkele van de titels zijn dan weer enkel uitgegeven als “OHEE”.

Onvindbaar zijn ze niet want ik heb de meeste vandaag zien liggen. Onbetaalbaar zijn ze echter wel. Prijzen van 80 euro tot 140 euro is helaas boven mijn budget. Dat waren trouwens niet de hoogste prijzen die ik gezien heb. Voor sommige strips wordt 250 tot zelfs 360 euro gevraagd. En zolang er “gekken” zijn die dergelijke prijzen willen betalen zullen er handelaars zijn die ze vragen. ’t Zal ook wel te maken hebben met onze Noorderburen die waanzinnig veel geld geven voor Suske en Wiske.

Ik geef de hoop echter niet op. Wie weet kom ik ze ooit wel eens tegen op één of andere rommelmarkt bij iemand die de waarde ervan niet kent. Of ik kan nog altijd de grote Lottopot winnen.