Mindtricks

power-of-the-mind-wallpaper__yvt2.jpgWat ik gevreesd had is waarheid geworden. De zware werkweek zou er voor zorgen dat het vandaag een zware training zou worden. En dat is het dan ook geworden.

Plaats van het onheil : Lier en meer bepaald de Lierse Vesten. Ik weet wel dat het ook Natuurloop was dus waarom ga je daar dan niet meelopen ? Simpel, mijn moeder had graag de tentoonstelling in het voormalige klooster van de Zwartzusters bezocht. Niet alleen om de tentoonstelling te zien maar ook om nog eens in het klooster binnen te gaan. Haar tante heeft daar immers een heel groot deel van haar leven doorgebracht. Zij zag het echter niet zitten om zo vroeg te vertrekken.

En daarom zijn we iets later naar Lier vertrokken. Terwijl zij de tentoonstelling bezocht zou ik drie keer de vesten lopen. De eerste 6 km gingen behoorlijk maar vanaf dan begon het moeilijker te gaan. Toen ik bijna voor de tweede keer rond was besloot ik ter hoogte van “Molbrug” om te keren en in de andere richting terug naar mijn auto te lopen. Ik was op dat moment nog een 800-tal meter verwijderd van mijn auto en ik wou niet riskeren dat ik te vroeg zou stoppen.

Het lijkt misschien idioot maar het heeft wel gewerkt. Ik klokte uiteindelijk af op 11 km. Een kilometer minder dan ik had gepland maar wel 3 km meer dan het er hadden kunnen zijn. Lopen doe je niet alleen met de benen maar ook met het hoofd.