Première

ijskrabber.jpgIk heb vandaag iets gedaan dat, voor zover ik me kan herinneren, nog nooit eerder heb gedaan.

Eerst heb ik de ruiten van mijn auto ijsvrij gemaakt, maar dat had ik al eerder gedaan. Toen ben ik naar het station van Herentals gereden en dat was evenmin de eerste keer. Zelfs de vertraging van een tiental minuten met de trein had ik al eerder meegemaakt.

Ik weet trouwens nog altijd niet waarom we die vertraging hebben opgelopen. De linkse monitor in het station gaf aan dat het om gestoorde overwegen tussen Herentals en Lier ging, de rechtse monitor vertelde ons dat er beschadigde sporen waren. Ik gok er op dat de sporen ter hoogte van een overweg beschadigd waren.

Tot dusver dus nog steeds niet dat ik nog niet eerder had gedaan of had meegemaakt. Die première kwam er op het stationsplein in Berchem. Daar heb ik namelijk een fietszadel ijsvrij moeten maken. Op het zadel van mijn “velo” lag namelijk een mooi laagje ijs. Ik zou daar uiteraard gewoon op kunnen gaan zitten maar ik had geen zin om daarna rond te lopen met een natte plek op mijn achterste. Dan beginnen de mensen zo van die rare dingen te denken hè ?

Morgen zal ik er geen last van hebben want dan ga ik met de auto werken. Er moet immers gelopen worden en dat doe ik nog altijd het liefst ’s morgens in de vroegte. Bovendien is het behoorlijk druk op ’t werk en dan kan ik me niet echt lange middagpauzes permitteren.