De koude morgen

Het zou de titel kunnen zijn van een liedje van Zjef Vanuytsel maar dat is het niet (al vinden mijn collega’s het liedje van Zjef meer van toepassing op mijKnipogen).

Nee, het was gewoon koud vanmorgen vroeg. Toen ik rond kwart voor zes vertrok naar Antwerpen gaf de thermometer 0°C aan. Vóór ik vertrok had ik dan ook wat werk gehad om de ruiten van de auto ijsvrij te krijgen. Twee uur later bleek het trouwens 2 graden kouder te zijn in de Kempen.

Tot mijn verbazing was er heel weinig verkeer op weg naar Antwerpen zodat ik om twintig over zes al kon beginnen aan mijn ochtendloop. En het werd een zalige loop. Een temperatuur van 2°C en nagenoeg geen wind. Bovendien heeft het zo vroeg gaan lopen in Antwerpen nog enkele voordelen. Er is nog niet zoveel verkeer zodat er nog weinig uitlaatgassen in de lucht hangen. En in tegenstelling tot de Kempen worden er in Antwerpen weinig gebouwen verwarmd met houtkachels. Dat geeft bij ons wel eens problemen, zeker bij koud weer met weinig wind. Wat er dan uit de schoorstenen komt pakt nog al eens op de adem.

Maar in Antwerpen in de buurt van de drie parken niets van dat alles. Bovendien ging het lopen op zich ook nog heel vlotjes : 6 km op 40:33. Daar was ik best tevreden mee, vooral omdat de zesde kilometer de snelste, of minst trage, was.

De rest van de dag is er trouwens ook veel “gelopen”. Van hier naar daar, van daar naar ginder en van ginder terug naar hier. Kortom, een drukke dag op ’t werk.