Geen Cava, wel gelopen

Het was de bedoeling dat ik vandaag 6,3 km tijdens de Cava-jogging in Zele zou lopen.

Iets voor de middag vertrok ik dan ook richting Zele-Heikant. Dat wat ruim op tijd maar ik zou nog langs de brandweerkazerne van Zele rijden om nog iets af te geven aan Kurt, één van mijn Roparunteamgenoten. Hij was daar van dienst bij de ambulancedienst tot 14u. Toen ik echter om tien voor één aankwam hadden ze net een oproep gehad. Ik had nog net de tijd om een CD door het raam van de ambulance te gooien en weg waren ze.

Ik dan maar enkele kilometers verder gereden naar Zele Heikant maar toen ik daar aankwam was er nog helemaal niets te zien. De jogging begon immers pas om 15u. Ondertussen was het daar ook aan ’t gieten. Ik had echt geen zin om daar nog twee uur rond te lopen in rotslecht weer.

Ik besloot dan maar om terug naar huis te rijden en onderweg te stoppen in Antwerpen om in het Nachtegalenpark te gaan lopen. Helaas, in Antwerpen was het weer al niet veel beter. Dan maar eens proberen hoe het weer in Lier zou zijn. En hoera, toen ik me daar parkeerde aan C.C. De Mol stopte het met regenen.

Ik dacht eerst om de vesten te lopen en daar nog wat bij te doen maar uiteindelijk heb ik gewoon twee keer de vesten gelopen, goed voor 8 km in een tijd van 55:42. Niet echt snel maar mensen die me kennen weten dat ik daar niet wakker van lig. Het belangrijkste is dat ik 1,7km meer heb gelopen dan ik van plan was en dat het vrij vlot ging (behalve misschien die laatste kilometer). En ik mis nu wel de fles Cava die iedere deelnemer in Zele krijgt maar dat is vooral slecht nieuws voor de kandidaat-overnemers van die fles, niet voor mezelf Knipogen.

lopen 20110813.jpg

Volgende training wordt waarschijnlijk maandag gelopen. Vermoedelijk trek ik dan naar De Averegten in Hallaar. En dan kan ik op de terugweg ergens stoppen om bloemen te kopen want maandag is het immers 15 augustus en dat is bij ons in de Antwerpse Kempen nog altijd de enige echte Moederdag (in tegenstelling tot die “commerciële” dag in mei) (zie ook http://www.beleven.org/feest/moederdag_belgie)