Averegten

Normaal gezien loop ik tijdens de week op dinsdag en donderdag. Maar aangezien ik vandaag toch een dagje vakantie heb vond ik het praktischer om vandaag te gaan lopen.

Als locatie koos ik voor het Provinciaal Domein De Averegten in Hallaar. Dat is wel een twintig minuutjes rijden van bij mij thuis maar het is er heel aangenaam om te lopen. Ze hebben daar een mooi joggingparcours van 3,337 km dat in alle weersomstandigheden heel goed beloopbaar is dus ook na de zware regenval van de afgelopen dagen.

Toen ik daar om 8u aankwam was ik bijlange na niet de eerste jogger. Ik heb er twee rondjes gelopen al was het tweede rondje wel de “uitgebreide” versie. Na ongeveer 2,5km kan je namelijk het joggingpad verlaten en een extra lus van ongeveer 400 meter doen. Zo kwam ik uit op 7km, gelopen in 47:53.

lopen 20110815.jpg

Onderweg naar huis even gestopt bij de bloemenwinkel om een boeketje rozen te kopen voor mijn moeder, het is tenslotte Moederdag in de Antwerpse Kempen, en na een verfrissende douche kon ik verder gaan met mijn Star Wars marathon.

Gisteren al The Phantom Menace en Attack of the Clones gezien. Vandaag volgen nog zeker The Clone Wars (tekenfilm), Revenge of the Sith en A New Hope. De laatste twee afleveringen, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi zullen later in de week wel volgen.