Beslissingen

De dag werd vandaag weer goed begonnen met een vroege ochtendloop (of “nachtloop” zoals mijn collega’s al eens plegen te zeggen).

Om half zeven vertrokken richting Nachtegalenpark. Daar het fietspad op en dan eigenlijk rond het park gelopen tot ik ter hoogte van het sportpark terug het park ben ingegaan. Ter hoogte van de oversteek naar het Park Den Brandt het Nachtegalenpark terug uit gelopen en dan via de Vogelzanglaan en de Van Rijswijcklaan terug naar den D100 zoals ons tijdelijk kantoor intern wordt genoemd.

lopen 20110811.jpg

Dit alles was goed voor 5,51 km en die werden afgelegd in een tijd van 35:32. Daar was ik op zich al heel tevreden mee maar wat me nog beter beviel was het feit dat ik mijn snelste kilometer (6:19) de laatste volledige kilometer was.

Ik kan alleen maar hopen dat het zo blijft evolueren. Toen ik vanavond bij mijn kapster zat te wachten op mijn beurt heb ik namelijk twee beslissingen genomen.

roken.jpgDe eerste beslissing : ik ga (nog eens) proberen om te stoppen met roken. Ik heb me voorgenomen om vanaf 4 september, de dag dat ik op vakantie vertrek, de sigaretten te laten voor wat ze zijn. Waarom die datum en waarom niet direct ? Ten eerste omdat de echtgenoot van mijn collega ook heeft gezegd dat hij vanaf september gaat stoppen. Ten tweede omdat ik me daar mentaal moet op voorbereiden, roken is volgens mij immers een mentale verslaving en geen fysieke verslaving. En ten derde, als ik geen sigaretten meeneem op reis dan kan ik er ook geen roken. Hebben ze dan in Engeland geen sigaretten ? Toch wel maar dat is allemaal van die “slappe” rommel en bovendien zijn ze daar onbetaalbaar. Waarschijnlijk ga ik, net als bij mijn vorige poging, weer een spaarpotje aanleggen ten voordele van mijn Roparunteam.

De tweede beslissing heeft met het lopen te maken. Sinds ik in 2007 ben begonnen met Start-to-Run heb ik twee pogingen ondernomen om een marathon te lopen. Een eerste poging in 2008 in Eindhoven maar toen heb ik na 25km opgegeven. Ik heb dat jaar wel de Roparun meegelopen (60km gespreid over twee dagen). In 2009 ben ik dan naar Dublin getrokken om te starten in de marathon en die heb ik wel uitgedaan. Ik leg de nadruk op uitgedaan en niet uitgelopen. De laatste 10km heb ik toen namelijk half wandelend, half lopend afgelegd. Ik heb wel de finish gehaald zij het in 5u32. Ik wil het dus nog eens proberen en als het even kan volgend jaar in Antwerpen. Wordt vervolgd …

4 gedachtes over “Beslissingen

 1. Caroline augustus 12, 2011 / 8:37 am

  Succes met uw voornemens. Een marathon stel ik nog een paar jaar uit denk ik. Dat roken, daar werk ik dagelijks aan, met gemengd succes…

  Like

 2. Ruth augustus 13, 2011 / 9:25 am

  veel succes met beide voornemens Luc! Onthoud vooral dat je die dingen doet voor jezelf en niet voor een ander (een fout die ik zelf te veel gemaakt heb namelijk ;-)). En als je wat hulp wil met de trainingen, you know where to find me 🙂 (als ik ooit eens van die virale infectie afgeraak tenminste, hihi).

  Like

 3. luc augustus 13, 2011 / 6:58 pm

  @Ruth : wanneer de “vervelende” duurlopen er aankomen vanaf het begin van volgend jaar dan zal je me zien afkomen (hetzij om inspiratie op te doen hetzij om gezelschap te zoeken ;-))

  Like

 4. Elektronische sigaret september 16, 2014 / 1:31 pm

  Als je wiilt stoppen met roken is het misschien verstandig om over te stappen op elektrisch roken. kan je rustig de nicotine verminderen.

  Like

Reacties zijn gesloten.