Stil

’t Is hier de afgelopen dagen wat stilletjes geweest op deze blog maar vrees niet … ik besta nog.

Het is gewoon te druk geweest om iets te posten.

Enerzijds blijft het gewoon heel druk op ’t werk. Anderzijds is er binnen een goeie twintig dagen dat loopje van Parijs naar Rotterdam en de voorbereidingen voor dat loopje nemen nu elke vrije minuut die ik heb in beslag.

De Roparun geeft me momenteel een dubbel gevoel. Ik zal blij zijn wanneer alles voorbij is en we op dinsdag na Pinksteren alles hebben opgekuist maar tegelijkertijd zal ik ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat het weeral voorbij is. Negen maanden voorbereiden en op drie dagen is alles voorbij. Het gevoel dat we met heel het team iets gedaan hebben voor het goede doel zal natuurlijk wel alles overheersen en dat is gevoel is gewoon zalig en geeft ook de kracht om het volgend jaar opnieuw te doen.

spion.jpgTussen al die voorbereidingen door vind ik wel hier en daar nog de tijd om te lezen. De afgelopen dagen heb ik niet alleen de laatste van Allan Folsom uitgelezen. Ik heb er ook nog “Apostel” van James Becker bij gedaan. Dit laatste boek is iets minder gecompliceerd dan die van Folsom maar daarom niet minder slecht. De achtergrond van het boek is de stelling dat het Christendom eigenlijk een uitvinding is van Keizer Nero die daarvoor zijn geheim agent (Sint) Paulus voor gebruikt heeft. Uiteraard wil het Vaticaan niet dat dit geheim bekend wordt en zij werken daarvoor zelfs samen met de Cosa Nostra.

 

Ook mijn volgende boek speelt zich in het Vaticaan af : Spion van God van Juan Gómez-Jurado. Na de dood van Paus Johannes Paulus II begint een seriemoordenaar verschillende kardinalen op beestachtige wijze te vermoorden …