Belangrijke dag

pemberton.jpgMorgen is het een belangrijke dag !

 

Neen, niet omdat het zogezegd Moederdag is want dat is het niet. De enige echte Moederdag vindt plaats op 15 augustus en op geen enkele andere datum. Maar daar gaat het hier dus niet over.

 

Neen, volgens de legende zou John Pemberton op 8 mei 1886 voor het eerst zijn stroopdrankje op basis van coca bladeren verkocht hebben in een apotheek in Atlanta. Dat stroopdrankje zou uitgroeien tot de populairste frisdrank ter wereld : Coca Cola.

 

Ter gelegenheid van deze verjaardag is er in België een reeks speciale blikjes uitgebracht. Vandaag heb ik er vijf gevonden maar ik vermoed dat er niet meer zullen zijn. Deze vijf blikjes zorgen ervoor dat er momenteel 619 verschillende blikjes in mijn collectie zitten.

 

 

125jaar.jpg

 

 

En om de verjaardag te vieren nog eens één van die klassieke commercials :

 


2 gedachtes over “Belangrijke dag

 1. Kluivert mei 24, 2011 / 1:40 pm

  hallo,
  Ik spaar deze blikjes ook, maar ik heb tot nu toe 6 verschillende, Ik mis er dus 1 op uw foto.
  U heeft zeker geen idee of er nog meer zijn?
  groeten uit Holland

  Like

 2. Luc mei 24, 2011 / 8:37 pm

  @ Kluivert : ik heb er zelf nog maar 5 gevonden. Ik heb echter geen idee hoeveel er in totaal zijn (zelfs niet na veel googlen)

  Like

Reacties zijn gesloten.