Nostalgie

In tegenstelling tot gisteren ben ik vandaag iets actiever geweest.

Het begon vanochtend met een looptochtje in Lier. Om halftien eerst een keer de vesten gelopen met Sally, goed voor 4,5km en dan nog een 2,5km op mijn eentje verder gelopen. We hebben het wel heel rustig aan gedaan maar dat ging me wel veel beter af dan de vijf kilometer van vrijdagochtend. Toen liep ik wel alleen en dan heb ik het veel moeilijker om een vast tempo te behouden.

En deze namiddag heb me dan nog wat bezig gehouden met het inscannen van dia’s. In het “predigitale tijdperk”, toen de dieren nog konden spreken, was ik namelijk geen fan van foto’s maar wel van dia’s. En nu ben ik begonnen om al die honderden en honderden dia’s in te scannen en om te zetten naar een digitale foto.

Ik ben wel begonnen met de oudste dia’s … die van mijn eigen (plechtige) communiefeest. Ik weet nog dat meer dan de helft van de 36 dia’s (meer konden er niet op een filmpje) onbruikbaar was omdat de onderwerpen gewoon van veel te ver waren gefotografeerd en dus totaal onherkenbaar waren.

Maar het was wel plezant, vooral als je dan neven en nichtjes ziet die toen even oud waren als hun eigen kinderen nu zijn. Om van de kledij uit de jaren ’70 en ’80 nog maar te zwijgen.  

PICT0006.jpg