De Ronde van K3

Niets ! Dat heb ik vandaag gedaan … gewoon niets. Wel, bijna niets want ik heb wel een “passieve” sportnamiddag gehad met eerst de trainingsritten voor de Grand Prix van Hockenheim en dan de tijdrit in de Ronde van Frankrijk.

 

Even leek het er zelfs op dat die Ronde nog spannend zou worden maar het heel lang heeft dat niet geduurd. Nog een criterium morgen en de Tour 2010 mag naar de geschiedenisboeken. Contador zal de ronde winnen zonder één enkele ritoverwinning met 39 seconden voorsprong op Schleck. Mensen als Armstrong, Smeets, Schotte en straks ongetwijfeld ook Vannieuwkerke zullen ons er op wijzen dat dit net de 39 seconden zijn die Schleck verloren heeft door zijn ketting. Ze vergeten dan wel de minuten die hij niet verloren heeft omdat ze op hem gewacht hebben in Spa.

 

Verder wordt de bolletjestrui (voor de beste klimmer) gewonnen door iemand die moet lossen wanneer het echt bergop gaat en zal de beste spurter uit het pak met vier ritoverwinningen (en misschien morgen nog een vijfde) de Groene Trui meer dan waarschijnlijk NIET winnen. Volgens mij moeten ze hun reglementen toch wel eens herzien. En verder is er naar mijn mening eigenlijk niet echt veel te zien geweest. Iedereen was zo vriendelijk voor elkaar dat het wel de Wereld van K3 leek.

 

Is er dan niets goeds te vertellen over de laatste drie weken ? Toch wel. Dan denk ik vooral aan de Belgen die zich toch mooi hebben laten zien. En dan heb ik het niet alleen over Van den Broeck. Nu alleen nog maar hopen dat Robbie morgen de sprint op de Champs Elysées wint. Als er één iemand is die dat verdient dan is hij het wel.

 

  

Mcewen_jpg_h380_jpg_568.jpg