Waterfietsen

wetcat_1.jpgPlezante ochtend en een zware dag gehad maar de vooravond heeft alles goed gemaakt.

Het is woensdag en de (twee weken oude) traditie wil dan dat ik met de fiets ga werken. Om zes uur vanochtend mijne Fondriest van de haak gehaald en om tien over zes vertrokken richting Antwerpen. En dat ging behoorlijk vlot want een uur en dertien minuten later reed ik de garage binnen.

Over de werkdag zelf valt weinig te vertellen … druk druk druk, vooral te danken aan één of ander “operator” die eergisteren de avondverwerking in de soep heeft doen draaien en waarvan we nu nog altijd last hebben.

Naarmate het tijdstip om terug naar huis te gaan dichterbij kwam, werd het buiten alsmaar donkerder. Maar het bleef alsnog droog. Ik hoopte dan ook om droog thuis te geraken. Om kwart over vier gestopt met werken en me gaan omkleden zodat ik om 16u35 de garage uitreed.

Ik was nog geen kilometer ver of de eerste druppels begonnen te vallen en toen ik het fietspad langs de ring verliet om via Deurne Zuid naar Wommelgem te rijden was het al serieus aan ’t regenen. Eens in Wommelgem gingen de hemelsluizen helemaal open. Met bakken gooiden ze het eruit.

Toen ik Wommelgem ruilde voor Ranst was ik dan ook al helemaal doorweekt. En het bleef stortregenen. Hoe dichter ik bij huis kwam hoe minder water viel er uit te lucht maar dat werd dan weer gecompenseerd door de straten die op sommige plaatsen gewoon onder water stonden. Niets dramatisch maar toch enkele centimeters water. Op die plaatsen werd ik dan ook natter van het opspattende water onder mij dan van de regen.

En toch heb ik me goed geamuseerd tijdens deze rit. Om te beginnen omdat ik een (heel stevige) rugwind had. Ondanks alle rode lichten waarvoor ik moest stoppen heb ik de 30km op iets meer dan een uur afgelegd (en dat is heel lang geleden dat ik zoiets nog gekund heb). Bovendien was het helemaal niet koud en dan voelt al dat water zelfs prettig aan. Het spijtige is wel dat er zaterdag een fiets serieus zal moeten gepoetst worden.