Relatief

greatnorthrun3
Vandaag nog wel eens een mooi bewijs gehad van de relativiteit van bepaalde dingen.

Gisteren ontving ik een mailtje dat met volgende tekst begon : “Dear Luc Cambre. Congratulations! Your application to take part in the 2010 Bupa Great North Run via the general ballot has been successful.” Concreet betekent dat dus dat ik buiten mijn “klassieke” jaarlijkse vakantie in juni ook in september het kanaal nog eens oversteek voor een weekje op dat prachtige eiland. Zo’n mailtjes maken een mens gelukkig.

Zo’n zaken vervallen uiteraard in het niets bij het bekijken van de nieuwsuitzendingen. Die 18 mensen die op die twee treinen zaten hadden ongetwijfeld ook nog veel plannen, plannen die helaas nooit meer zullen uitkomen. Als bijna dagelijkse treingebruiker sta je daar toch even bij stil. Vooral omdat er onlangs in Herentals toch ook een paar treinen op een verkeerd spoor terecht gekomen waren.

Waar ik me dan wel om erger bij dergelijke zaken zijn de reacties van sommige mensen. Nog geen uur nadat het bericht op de website van Het Laatste Nieuws was verschenen stonden er al tientallen reacties zoals “’t Zijn allemaal zakkenvullers bij de NMBS”, “zoiets kan alleen in zo’n apenland als België” … De ene reactie was al irritanter als de andere en uiteraard stonden de meeste vol met schrijffouten. Nu mag iedereen van mij reageren op zo’n zaken, daarvoor leven we tenslotte in een democratie. Maar wacht tenminste tot de oorzaak van het ongeval bekend is vóór je andere mensen aan het kruis nagelt en laat die slachtoffers en hun familie in alle rust rouwen.