Marathon Expo

Dag 2 in Dublin en die dag werd verdeeld in twee delen. Het eerste deel was toeristisch met een bezoekje aan Dublinia and the Viking World en Christ Church Cathedral. Een bezoekje aan de toren van Dublinia heb je trouwens een heel mooi zicht op Dublin. Daarna volgde een wandeling door Temple Bar.

DUBLIN04

DUBLIN02Na het toeristische gedeelte volgde dan een wandeling naar de R.D.S. waar de marathon expo werd gehouden en waar ik mijn startnummer voor maandag kon afhalen. Zo heb al een eerste keer mijn naam op een scherm zien verschijnen. Na het afhalen van de startnummer loop je namelijk over een blauwe mat en dan verschijnen je nummer en je naam op het tv-scherm. Verder kregen we nog onze “goody bag” met naast het “complimentary souvenir race programme” nog een flesje water, een doosje cereals, een busje deodorant en nog wat rommel.

De expo zelf stelde niet al te veel voor. De klassieke standjes met kledij, schoenen en sportdrank en ook een hele reeks stands van andere organisaties waaronder de Marathon van Antwerpen. Als het maandag meevalt heb ik al wel een idee voor volgend jaar namelijk de Loch Ness Marathon die op 3 oktober zal gelopen worden.

Er hingen wel enkele “bemoedigende” tips en spreuken aan de muur. Ik citeer (en vertaal) er een paar :

 • de dag vóór de marathon
  • maak er een relaxdag van en hou je voeten zo veel mogelijk van de grond
  • vermijd alcohol
  • het zou kunnen dat je slecht slaapt maar dat is normaal
 • de dag van de marathon
  • denk er aan, het is een race van jezelf tegen de afstand, niet van jezelf tegen de rest van de deelnemers
  • een marathon lopen is een kwestie van tempo en geduld
  • de race begint pas na 30 km, wat daarvoor komt is gewoon “transport”

De beste uitspraak kwam echter van de “Castleford Runners” die moeilijk te vertalen is en omdat een foto meer zegt dan woorden :

DUBLIN01

Morgen staat er een bezoekje aan Dublin Castle op het programma en verder zal er gerust worden. In het straatbeeld van Dublin heb ik vandaag wel een paar bewijzen gezien van het feit dat er maandag een marathon zal gelopen worden.

DUBLIN05

DUBLIN06

2 gedachtes over “Marathon Expo

 1. Ruthje oktober 25, 2009 / 2:36 pm

  ik beging de fout om de dag voor de marathon die toren te beklimmen en weer af te dalen, gevolg was krampen in mijn bovenbenen die zorgden dat ik op marathondag stokstijf aan de start stond. Geniet van je rustdagje vandaag en dan morgen volop genieten!! Succes ermee!!

  Like

Reacties zijn gesloten.