Aankomst in Dublin

De eerste dag in Dublin is al weer (bijna) voorbij. De dag begon uitzonderlijk vroeg toen de wekker om 4u afliep. Een klein uurtje later stond ik in Herentals te wachten op de trein naar Brussel. Ik had gedacht dat ik daar helemaal alleen zou staan maar blijkbaar zijn er nog wel mensen die zo vroeg een trein moeten hebben.

Gevolg van dat vroege vertrek was uiteraard wel dat ik veel te vroeg in de vertrekhal van onze nationale luchthaven stond. De check-in voor Dublin was zelfs nog niet geopend. Dan maar eerst een uitgebreid ontbijt genomen. Om half acht zette ik mijn koffer op de bagageband en kwartiertje later was ik er zeker van dat ik niet gevaarlijk ben en was ik de security gepasseerd. En daar werd ik op gepaste manier welkom geheten.

cokebelgium

Met een twintigtal minuten vertraging konden we dan om half elf opstijgen. Gelukkig waren er boven Brussel niet al te veel wolken zodat ik toch nog één en ander kon zien. Een uur en twintig minuten later landden we boven een eveneens vrij zonnig Dublin. Op de valies moest ik nagenoeg niet wachten, nog even via de Toeristische Dienst om mijn Dublin Pass af te halen en voor ik het wist zat ik al op de bus richting centrum. Om één uur genoot ik op mijn (zeer ruime) hotelkamer van een kopje thee.

BRUSSEL

Na even te hebben gerust en een frisse douche te hebben genomen ben ik dan een wandeling van anderhalf uur gaan maken (richting St Stephen’s Green). Op de terugweg naar het hotel even gestopt bij Tesco’s om een paar belangrijke aankopen te doen (enkele flessen water, een tros bananen en twee zakken wine gums …). Van de marathon zelf is hier nog wel weinig te zien. In Fitzwilliam Street zou je helemaal niet denken dat daar maandag zo’n 12.500 mensen aan de start zullen staan.

STSTEPHENSGREEN

In mijn hotel kan er maandag wel een half uur vroeger dan normaal worden ontbeten. Dat betekent dan vanaf 6u30 in plaats van 7u. Benieuwd of ze dan ook een speciaal marathon ontbijt zullen aanbieden.