De roep der natuur

De (ochtend)training van vandaag stond in het teken van de natuur.

Eekhoorn2Om te beginnen heb ik ontdekt dat er in het Nachtegalenpark twee soorten eekhoorntjes leven en die ik allebei vandaag ben tegengekomen. In de eerste plaats het bruine eekhoorntje. Het schattige knaagdiertje met de pluimstaart dat vrolijk door het park huppelt en bij het minste onraad in een boom klimt.

 

ratjeEn dan is er ook nog het kaalstaarteekhoorntje. Dit eekhoorntje is minder schattig, huppelt niet maar kruipt en is vooral herkenbaar aan zijn lange kale staart. Zijn wetenschappelijke naam is blijkbaar Rattus Norvegus. Het eerste exemplaar kom ik heel graag tegen, het tweede exemplaar hoop ik nooit meer tegen te komen.

 

oheartDe natuur kwam een tweede keer aan bod toen hij mij begon te roepen en als de natuur mij roept, dan MOET ik antwoorden. Na een dikke 4 km te hebben gelopen gaven mijn darmen plots aan dat ze zich met enige hoogdringheid wilden ledigen. En toen had ik een paar keer geluk : geluk dat de piste in het park open was, geluk dat ik net op de piste aan ’t lopen was, geluk dat er aan de piste toiletten zijn en tenslotte geluk dat die toiletten open waren … anders had ik ergens het bos moeten induiken en met die kaalstaarteekhoorns in de buurt leek me dat geen prettige oplossing;

Na het beantwoorden van de roep der natuur nog twee kilometer gelopen om dan te beginnen aan tien 20/40 versnellingen : 20 seconden sprinten en 40 seconden rusten. Tijdens het rusten heb ik wel rustig gewandeld. Dan volgde nog 1 km uitlopen zodat ik na exact 1u terug voor de deur van ons gebouw stond.

20080730 cijfers

Een gedachte over “De roep der natuur

  1. Ruthje juli 30, 2008 / 7:58 pm

    altijd wel handig als er een toilet in de buurt is hé! In het Middelheimpark zijn ook publieke (en meestal heel propere hoor) toiletten. Als je het domein inloopt, het witte gebouw aan je rechterkant, ingang van de toiletten aan de zijkant rechts. ’t Is maar nen tip!

    Like

Reacties zijn gesloten.