Donder en Bliksem

bliksemHebben jullie gisteren ook zo “genoten” van het klank- en lichtspel ? Net na afloop van de laatste Tour 2008 van dit jaar brak bij ons de hel los. Na de Hel van het Westen was het nu de Hel van de Kempen. Regen en hagel leken wel door de rolluiken te komen. De lucht leek wel het plafond van een discotheek waar een massa stroboscoop lichten in werking werden gesteld. Neem daarbij nog een fikse wind en voor we het wisten kwam de regen onder de deur de hal binnen. Via het keldergat kwam ook wat water de kelder in. Gelukkig was het lang niet zo erg als bijvoorbeeld in Baarle Hertog maar toch voldoende om een halfuurtje te dweilen in plaats van te gaan slapen. Toen ik vanochtend naar ’t werk vertrok viel de regen weer met bakken uit de hemel. Onderweg waren de sporen van het onweer nog goed zichtbaar. Verscheidene grote bomen lagen in stukjes gezaagd naast de weg. De brandweer heeft een zware nacht gehad.

Terug thuisgekomen was er dan goed nieuws op verzamelgebied. Niet alleen heb ik onderweg de twee ontbrekende blikjes van de Happiness Factory collectie gevonden. Er stonden ook nog 2 Oostenrijkse blikjes klaar om toe te voegen aan de collectie. Het totaal staat nu op 577.

blikjes happiness factory movie 2

De post had ook nog een pakje afgeleverd. De inhoud van dit pakje ? Een prachtige miniatuurversie van de Ford GT 40 waarmee Jacky Ickx samen met Jackie Oliver in 1969 heeft deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans en ze bovendien nog heeft gewonnen.

 

gt 40