Hel van het WESTEN in OOSTENde

Waarom besluit iemand om twee uur in een trein te gaan zitten om dan op het warmste moment van de dag 10km te gaan lopen en nadien nog eens twee uur in een trein te kruipen ? Als iemand het antwoord weet dan hoor ik het graag zodat ik kan voorkomen dat het nog eens gebeurt.

Enfin, vanochtend dus om 9u de trein richting kust genomen. Eigenaardig genoeg was het een speciale toeristentrein die nagenoeg leeg was. Dat was dus wel een meevaller.

Iets voor halftwaalf kwam ik in Oostende aan en kon ik op zoek naar trainingspartner Sally. Onderweg kwam ik dan ex-collega’s Kristof, Marleen en Joeri tegen dus even gestopt voor een klapke, al was de ene al iets spraakzamer dan de andere 😉

Even later passeerde Sally met haar familie en kon er iets gegeten en gedronken worden . Ik hield het bij drinken. Wisten jullie trouwens dat een liter Vittel al snel 10 euro kost in een Oostendse zaak ! En wij maar klagen dat de benzine duur is.

Tegen twee uur was het dan tijd om ons om te kleden en klaar te maken voor de start. Daar kwamen we nog een paar collega’s en ex-collega’s tegen. Ook Gella Vandecaveye liep er rond. Om halfdrie stonden we dan samen met een hoop andere mensen aan de start “voor te bakken” zoals ze met echte frieten doen. Met z’n drieën stonden we daar : ikzelf, Sally en Yannick. Deze laatste twee waren “niet in conditie”, verzekerden ze me. Ze gingen het “rustig aan” doen, verzekerden ze me. Het startschot was echter nog maar net gegeven en Yannick schoot als een pijl uit een boog weg en na 400m was Sally ook verdwenen in de massa.

De eerste 5 kilometer ging het nog. Tussen kilometers 5 en 7 ging het al iets minder en vanaf kilometer 7 begon de kalvarietocht. Om niet helemaal te ontploffen werd lopen al eens afgewisseld met wandelen. Na 1u11 kon ik me dan eindelijk aan de finish laten uitscannen, kletsnat van het zweet en van het water dat ik en anderen over me heen hebben gegoten.

De eindtijd was niet echt waar ik op gehoopt had maar ik zal me maar tevreden stellen met het feit dat ik vrij snel na de aankomst gerecupereerd was. Dat betekent toch dat het met de conditie vrij goed is. De “aanrijding” met het winkelkarretje was ook niet zo erg als ik gevreesd had. Alleen kan ik gewoon niet tegen warm weer.

20080727 cijfers

 

20080727 route

2 gedachtes over “Hel van het WESTEN in OOSTENde

 1. Ruthje juli 27, 2008 / 10:08 pm

  ‘k heb nog aan jullie zitten denken toen ik lekker languit in mijn tuintje in mijn ligstoeleke lag te bakken 😉 ondanks de hitte een wreed knappe prestatie Luc! en leuk Garmin-plaatje!

  Like

 2. betty spencer juli 28, 2008 / 8:30 am

  Ge ziet dat met een beetje te wandelen uw hartslag toch mooi naar beneden gaat.
  ’t Was gisteren toch wel te warm om heel hard te lopen. Toch mooi volgehouden.

  Like

Reacties zijn gesloten.