Nieuwe blikjes

Voor de eerste keer in maanden niet gelopen op donderdag. Ik had mijn training gisteren immers al gehad.

Dat geeft me vandaag de tijd om mijn Coca-Cola blikjes bestand up-to-date te brengen.

In de eerste plaats met het nieuwe Belgische Coca Cola Light Lemon blikje (dat er met de nieuwe look terug gezellig ouderwets uitziet). In de tweede plaats met een blikje uit Thailand dat mijn ex-collega Saskia van vakantie had meegebracht. Al werkt Saskia al jaren voor de concurrentie (die tevens onze buren zijn aan de Desguinlei), toch brengt ze elk jaar nog minstens 1 Coca-Cola blikje mee. Zij heeft dan ook een aanzienlijke bijdrage geleverd aan mijn collectie waarvoor ik haar uiteraard heel dankbaar ben.

Hierdoor zitten er nu 557 blikjes in de collectie. Deze blikjes komen uit 47 verschillende landen. België staat met 120 blikjes bovenaan het klassement. Op de tweede plaats komt Duitsland met 76 blikjes (wat dan weer te danken is aan mijn broer die daar jaren als "boeffer" gelegerd is geweest. Op de derde plaats komt dan het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland (mijn favoriete vakantieland).

Het mooiste blikje komt echter uit Japan. Andere landen van herkomst zijn Bahrein, Bangladesh, Brazilië, Cambodja, Canada, Cyprus, Egypte, Finland, Frankrijk, Guatemala, Hong Kong, Hongarije, Ierland, Indonesië, Israël, Italië, Jordanië, Kroatië, Macedonië, Marokko, Mexico, Namibië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Rusland, Singapore, Slovenië, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten van Amerika, Vietnam, Zuid Afrika en Zweden.

Ontbreken nog op mijn palmares : Australië en Nieuw-Zeeland (al komt daar dit jaar misschien verandering in, alweer dankzij Saskia ?).

Ik wil hierbij dan ook alle familieleden, vrienden en collega’s (en hun familie) bedanken die meegeholpen hebben met het uitbouwen van deze collectie die ooit begonnen is met 1 blikje op mijn boekenrek op kot in Hasselt.

cans

2 gedachtes over “Nieuwe blikjes

  1. Julie februari 28, 2008 / 8:02 pm

    ;… dat ik dat niet eerder wist. Ik had blikjes mee van werkreisjes naar Jordanië en Moldavië, maar met de verhuis heb ik ze weg gedaan…. Als ik nog es weg moet voor het werk zal ik eraan denken!

    Like

  2. Ruthje februari 29, 2008 / 5:40 pm

    ik zie dat Cuba ook nog aan je lijstje ontbreekt! Zal daar over enkele weken eens piepen of ik Coca Cola tegenkom daar (maar met dat embargo en de situatie met de VS is dat misschien niet zo evident natuurlijk). Hun eigen fabrikaat noemt Tripicola, misschien leuk als nevencollectie? 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.