Maandoverzicht

De tweede maand van 2008 zit er weeral op.

Het is dus tijd voor een overzichtje.

Deze maand heb ik 126,91 km gelopen in 12 beurten. Ik heb daarvoor 13u24m32s nodig gehad wat neerkomt op een gemiddeld tempo van 6,11min/km of een snelheid van 9,71km/u.

Februari was ook de maand waarin ik voor de eerste keer meer dan 20km aan één stuk door heb gelopen waaronder mijn eerste officiële halve marathon.

De gemiddelde snelheid op de "korte" afstanden die ik tijdens de week loop ligt ook steevast boven de 10km/u.

Ter vergelijking : in november, de maand waarin ik met mijn Roparun-trainingsschema begon, heb ik 69,55 km gelopen en daar had ik 7u52m19s voor nodig. Dat kwam neer op een gemiddeld tempo van 6,45min/km oftewel 8,89km/u.

Aanvankelijk leek het trainingsschema iets TE ambitieus en had ik twijfels over de haalbaarheid van de Roparun maar na 4 maanden is het resultaat toch echt wel zichtbaar en is de Roparun dichter bij dan ooit.