Bergen op Zoom

Tweede dag van ons fietsweekendje.

We kozen voor een tochtje uit het boekje van VOS Travel dat we bij ons vorige bezoek hier niet hadden gedaan. Dat zou ons naar  Bergen op Zoom brengen.

Bergen op Zoom is niet de meest toeristische trekpleister voor de meeste Vlamingen maar ons kort bezoekje van vandaag smaakt zeker wel naar maar.

Ik kende de stad enkel van de Roparundoortocht maar vooral van de douches in de sporthal, als de plaats waar we na twee dagen in een mobilhome eindelijk eens deftig konden douchen.

Maar Bergen op Zoom is ook een stad met 200 rijksmonumenten. Het marktplein alleen is al zeker een bezoekje waard met Herberg De Draak (het oudste hotel van Nederland), de St. Gertrudiskerk, Stadsschouwburg De Maagd (de voormalige Maagdkerk) en het monumentale Stadhuis.

En er is ook het Markiezenhof date nu een museum is. 

Vooral tijdens de 80-jarige oorlog heeft Bergen op Zoom een belangrijke rol gespeeld als vestingstad op de Brabantse Wal. De stad werd beschouwd als de Poort naar Zeeland.

Tijdens ons bezoekje hebben we wat regen gehad maar dat was niet zo erg.

Terugkeren deden we over de Markiezaatkade die tussen de Oosterschelde en het Markiezaatmeer ligt. Een wondermooi stuk natuur.

De laatste 10 à 15 km begon het toch nog te miezeren. Niet genoeg om nat te worden maar teveel om droog te blijven.

De douche na bijna 70 km fietsen was dan ook meer dan welkom.

De knooppunten : 25 – 80 – 89 – 24 – 14 – 51 – 27 – 28 – 01 – 84 – 17 – 18 – 15 – 75 – 83 – 76 – 79 – 71 – 32 – 21 – 52 – 22 – 38 – 56 – 83 – 02 – 81 – 25 (Hotel Jerom en Parking De Vroente liggen tussen punten 81 en 25)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s