Herfstvakantie

Het tweede deel van mijn “herfstvakantie” is enigszins anders uitgedraaid dan verwacht.

Het was eigenlijk de bedoeling om na mijn bezoekje aan de oogarts samen met moeder een dagje naar Tilburg te rijden. Maar omdat er bij haar routinebloedonderzoek een tekort aan rode bloedcellen was vastgesteld, weliswaar zonder enige vorm van symptomen, wilden we geen risico’s nemen.

Donderdag zijn we wel op familiebezoek in Gent geweest. Daar keek ik wel naar uit want aangezien neef Eric onlangs zijn huis heeft ingeruild voor een appartement, moest hij afscheid nemen van enkele collecties : boeken, elpees maar ook een hele collectie Ohee-verhalen. Daar heb ik er al wel heel wat in mijn eigen collectie zitten maar deze exemplaren zijn meestal in bijna nieuwstaat. Dat was dus een heel aangename dag, ook al stonden we op weg naar huis meer dan een uur aan te schuiven voor de Kennedytunnel.

Vrijdag was het dan een paar keer heen en weer rijden naar het ziekenhuis waar moeder een paar zakjes bloed kreeg om het aantal rode bloedcellen terug naar een aanvaardbaar niveau te krijgen.

Zaterdag zijn we inkopen gaan doen voor mijn jubileumfeestje van aanstaande donderdag ter gelegenheid van 37,5 jaar dienst (dat eigenlijk een feestje voor 35 jaar had moeten zijn in 2020 maar ja … je weet wel wat er toen gebeurde).

Gisteren zijn we er dan eindelijk in geslaagd van de wandelschoenen nog eens aan te doen. Conny had een wandeling gevonden op Instagram : de Schipkeswandeling in Herenthout/Bevel. Een wandeling die eigenlijk vertrekt aan ’t Schipke in Herenthout.

Maar aangezien ze ook aan Kruiskensberg in Bevel passeerde leek het me beter om daar te vertrekken. Er is meer parking en die is ook nog vlotter bereikbaar.

De wandeling was heel mooi, zeker nu de herfst volop is ingezet en die prachtige kleuren zich overal beginnen door te zetten. En dan mogen de paddenstoelen zeker niet worden vergeten. Bovendien was het zalig wandelweer (al kun je je afvragen of je half oktober nog in T-shirt wil rondwandelen in plaats van een met muts en sjaal?). Na de wandeling zijn we dan nog doorgereden naar Vorselaar naar de Pannenkoekendag van OKRA.

Wat ik me in ieder geval niet ga afvragen is hoe ik mijn komende avonden ga bezighouden : met het registreren van enkele honderden nieuwe stripverhalen en voor de exemplaren die ik al bezit vergelijken welke de beste versie is.

De knooppunten van de wandeling : 2 – 4 – 4 – 99 – 95 – 8 – 8 – 12 – 13 – 40 – 41 – 7 – 11 – 10 – 80 – 79 – 88 – 89 – 94 – 93 – 98 – 61 – 59 – 60 – 2. Als je wil vertrekken aan ’t Schipke dan begin je aan knooppunt 61.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s