Leuven Vaartkom

Tweede en helaas ook laatste week van onze vakantie werd afgelopen maandag ingezet met een bezoekje aan Leuven. Niet zozeer een toeristische uitstap maar wel de allerlaatste keer naar het kot van de plusdochter om nog eens een laatste keer te poetsen en om de sleutels, na 6 jaar, terug te overhandigen.

Dat kot ligt aan het Engels Plein in Leuven en daar vlakbij is de vaartkom. En elke keer dat we daar passeerden dacht ik dat ik daar toch eens moest gaan wandelen. De ene helft van de kom is al mooi gerestaureerd en aan de andere helft wordt flink gewerkt.

Na de overdracht van de kotsleutels hebben we dan maar een korte wandeling rond de vaartkom gemaakt.

Eén van de gebouwen die al een opfrisbeurt kregen is Brouwerij De Hoorn. De Hoorn is een beetje de bakermat van Stella Artois. Opgericht in 1923, kreeg het na 30 jaar leegstand in 2012 een nieuwe bestemming als evenementenlocatie.

Naast De Hoorn ligt OPEK, het Openbaar Entrepot voor de Kunsten. Het is een ontmoetingsruimte dat onder andere 5 theaterzalen en 2 kunstateliers telt. En je kan er ook een smakelijk broodje eten (tenminste als ze het briefje met jouw bestelling niet laten vallen 😉)

Ook het Hungaria gebouw is indrukwekkend. Dit gebouw was oorspronkelijk een maalderij van een graanverwerkingsbedrijf.

Na een laatste groet aan Rocketman, een kunstwerk van Leuvenaar Pieter Janssens lieten we de Vaartkom achter ons. Een tijdperk is afgesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s