Gemiste afslagen, afgesloten dijken en gezellig fietsen

Ik moet deze post beginnen met het aanbieden van mijn verontschuldigingen aan VOS Travel. Ik heb hen ervan beschuldigd om een slechte routebeschrijving te hebben gemaakt voor onze tocht tussen Maas en Waal maar het bleek dat ik gewoon een afslag had gemist. De route bestond eigenlijk uit twee lussen en op het korte stuk dat ze gemeen hadden ben ik rechtdoor gereden in plaats van links af te slaan.

Een fout maar misschien wel begrijpelijk want de helft van de straten heet hier Waaldijk of Maarten van Rossumweg.

Gevolg was dat we de tweede lus in omgekeerde richting hebben gedaan maar dan met de GPS en niet met het routeboekje. Achteraf gezien bleek dat wel een meevaller want de volledige Waaldijk was afgesloten van Haaften tot Gorinchem over een afstand van zo’n 25 km, die er door de gebrekkige omleidingen wel 35 werden.

Volgens mij zijn die omleidingen trouwens door een Belg gemaakt. Het is de eerste keer dat ik zoiets in Nederland tegenkom. Als ze nu van in ’t begin hadden gezegd dat er totaal geen doorgaand verkeer mogelijk was dan hadden we rechtstreeks naar Gorinchem gereden. Maar een omleiding om dan terug een paar 100 meter op de dijk en weer een omleiding of terug moeten keren. Prettig was het niet.

Als we dat op het einde van de rit zouden hebben gehad dan zou ik wel heel erg en onaangenaam grumpy zijn geworden, nu was het maar mijn gewone peil van grumpy (lichtjes en charmant) 😉.

In Gorinchem hebben we onze lunch genomen en na de lunch stapten we op de veerpont naar Woudrichem. Dan ging het verder langs het water, en met nog een piepkleine veerpont, via Slot Loevestein richting Zaltbommel om uiteindelijk na bijna 80 km terug in Rossum aan te komen.

Nog wel op tijd om, na een verfrissende douche, aan tafel te gaan voor een alweer heel smakelijk driegangendiner. Tijd om iets te bezoeken hebben we niet echt gehad maar het was wel een heel mooie tocht.

Trouwens geen verdwenen foto’s vandaag. Ik heb wel een andere SD-kaart genomen dus vermoedelijk zit het probleem daar. Dan is er natuurlijk wel een nieuw probleem … hoe selecteer ik van de ruim 100 foto’s een twintigtal exemplaren die ik wil tonen aan de mensen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s