Radiostilte

Na enkele weken van radiostilte op deze blog is het nog eens tijd voor een nieuwe post.

Sinds mijn midweekje aan zee met moeder is er niet zoveel gebeurd. We zijn wel gaan fietsen en we zijn ook twee dagen naar Rijmrock geweest. Maar om daar dan een stukje over te schrijven, daarvoor ontbrak de goesting.

Maar sinds gisteren ben ik officieel met vakantie. Voor de volle twee weken zelfs.

Omdat Conny vandaag nog moest werken en vanavond naar een feest moet koos ik voor mijn eerste vakantiedag voor een uitstapje met moeder.

We trokken naar Turnhout, de stad waar geboren ben en de eerste paar dagen van mijn leven heb doorgebracht. We gingen echter niet naar het centrum van de stad maar naar het noorden van de stad, in de buurt van het St. Jozef Ziekenhuis.

Daar in de buurt ligt het Veldekenshof, een brasserie waar ze werken met mensen die problemen hebben om een job te vinden. Ze worden er opgeleid zodat ze beter voorbereid zijn voor de arbeidsmarkt.

Via de Stadsboerderij kwamen we aan Boones Blijk. Daar ontstond in 1654 de Turnhoutse Blekerij-industrie. In 1752 ontvingen ze daar zelfs de grootste aller beschermingen en tevens één van de zeldzaamste ooit in de Oostenrijkse Nederlanden verleend : de Sauvegarde et protection de sa Majesté (Keizerin Maria Theresia). Daardoor hadden ze ook het recht het wapenschild van de keizerin uit te hangen. In 1804 werden er de laatste lakens gebleekt.

Een beetje verder ligt het Peerdsven. Vroeger was dit een onderdeel van Boones Blijk, later werden er bloedzuigers gekweekt. Dan ging met men paarden door het ven, de bloedzuigers hechten zich op de paarden, werden verzameld en verkocht aan ziekenhuizen in Parijs en Londen.

De wandeling ging verder door de Nieuwe Bossen, geen bijzonder fotogenieke wandeling maar wel mooi en heel rustig wandelen.

Morgen trek ik naar Peulis waar we de tijd waarschijnlijk zullen moeten verdelen tussen een verhuizende dochter en alles klaarzetten voor onze fietsvakantie die zondag zal beginnen. Dan trekken we een week naar het Land van Maas en Waal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s