Middelkerke

Derde dag van onze midweek en rond 9u stonden we alweer aan tramhalte Ster aan Zee om de kusttram te nemen.

Vandaag spoorden we naar Middelkerke waar we verwacht werden door neef Rudy en Brigitte die daar een appartementje hebben. Aangezien zij deels in Gent en deels in Middelkerke wonen en wij in de Kempen zien we elkaar niet zo vaak.

40 minuutjes in de tram en we konden afstappen aan de werfzone van wat het nieuwe Casino moet worden. Als ik eerlijk ben … dat wordt een gedrocht dat daar totaal niet op zijn plaats gaat staan maar ja … dat is maar mijn visie hè. Burgemeester JMDD zal het wel mooi vinden zeker?

Aangekomen aan het appartement was er een klein probleempje. De lift was net stilgevallen. Dat betekende dus 10 verdiepingen met de trap naar boven. Al niet eenvoudig voor een jonger iemand, net iets lastiger voor een achtentachtigjarige. Met de nodige rustpauzes ging het wel.

Kort daarna een tweede probleem … de hemelsluizen gingen open en volgens de buienradar zou dat de volgende twee à drie uur zo blijven.

Gelukkig konden we de tijd vullen met bijkletsen en konden we ook genieten van het heerlijke stoofvlees dat Brigitte had gemaakt.

Rond twee uur klaarde het genoeg op om een wandeling van drie à vier kilometer te doen. Zonder Rudy echter want die is nog herstellende van een voetoperatie. Maar ja, dan kon hij wachten op de lifthersteller 😉. Ook op het strand werd het wat drukker. Gelukkig was het zandkasteel dat de werkloze redders in de voormiddag hadden gebouwd nagenoeg af 😉.

Teruggekomen van de wandeling was de lift gelukkig hersteld en was het tijd voor gebak met koffie.

Jammer genoeg moesten we toen terug richting Sint-Idesbald vertrekken. Even werd het weer spannend want tussen verdieping 4 en 3 sputterde de lift even maar ze ging al snel verder tot beneden.

Het weer had mooier mogen zijn maar het was toch weer een leuke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s