Kattevennen

De laatste volledige dag van de midweek met moeder. De weersvoorspellingen waren niet al te best : warm en kans op onweer.

Daarom deze voormiddag al vertrokken naar Genk, meer bepaald naar de Planetariumweg waar Kattevennen één van de toegangspoorten naar het Nationaal Park Hoge Kempen is.

Aan de parking vertrekken vier wandellussen : een groene van 4,60 km, een blauwe van 7,20 km, een rode van 9,60 km en een gele van 11,50 km. Deze laatste lus verbindt Kattevennen met het Hei- en Meibos van Sledderlo en de surfplas Papandaalheide.

Er zijn ook nog themawandelingen die me leuk lijken te zijn voor kinderen (de Stokkemanroute, de Beestige Boelwandeling, een Stenenpad en een Planetenpad). Er is ook de Cosmodrome en de sterrenwacht, je kan er paardrijden, er is minigolf, een speeltuin … afin … een leuke dag uit.

Maar wij gingen wandelen en kozen de groene wandeling. Deze wandeling was trouwens perfect afgepijld. Af en toe een flinke klim en vaak opletten voor boomwortels en losliggende stenen maar verder was het best te doen, ook voor een achtentachtigjarige. En vooral … het was aangenaam fris in het bos.

Na de wandeling terug naar ons chalet om effe te verfrissen en om te gaan lunchen in Grand Café Narvik waar je voor een schappelijke prijs heel lekker kan eten.

We waren nog maar net terug van het eten toen het donkerder begon te worden. De wind trok aan en ondertussen hebben we een flinke onweersbui over ons heen gehad.

De afkoeling doet wel goed.

Morgen moeten we helaas alweer naar huis maar we maken alvast een tussenstop in Alden Biesen (tenminste, als het weer het toelaat).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s