Fietsen langs het water

De herkansing van onze korte vakantie is, na Goede Vrijdag, nog beter geworden.

Op Stille Zaterdag hebben we nog wat in de tuin kunnen werken om daarna een kort fietstochtje van zo’n 25 km te maken. Tijdens dat tochtje zijn we even gestopt bij de IJskimo in Putte. Nu ja, even gestopt … we zijn even van onze route afgeweken en speciaal naar daar gereden. We hadden immers op facebook gezien dat ze er dit weekend Manon Praliné ijskreem hadden en laat dat nu net mijn favoriete smaak zijn 😉.

Gisteren, op Paasdag zelf, zijn we dan naar Vorselaar gereden en hebben we onderweg een traditioneel Paasgerecht opgepikt : Rijsttafel A en Rijsttafel B van de meeneemchinees 😊.

Na het eten nog een wandeling gemaakt naar de kasteeldreef en een gezellig terrasje gedaan.

En vandaag, Paasmaandag, zijn we met de fiets op uitstap geweest. Ik had een knooppuntenroute van een kleine 50 km uitgestippeld die ons langs de oevers van de Nete, de Zenne en de Dijle zou voeren.

Hier er daar was er wel een, overigens goed aangeduide, omleiding maar verder ging het bijna foutloos. Toch hebben we ergens een pijltje gemist, ergens ter hoogte van het punt waar de Nete en de Dijle de Rupel vormen, maar laat dat nu net de meevaller van de dag zijn geweest. Door die missing kwamen we immers uit in Klein Willebroek waar een op een terrasje iets hebben gedronken en waar we ook onze sandwiches hebben opgegeten.

Daarna ging het door Broek De Naeyer, Hazewinkel en Blaasveldbroek naar de Zenne om dan via Battel en Heffen naar de Dijle te gaan. Door het centrum van Mechelen en via de Nekker bereikten we terug de fietsstraat en Peulis. Net geen 56 km op de teller. Jammer van de verloren foto’s maar nu hebben we alvast een reden om de tocht nog eens te doen.

De knooppunten (inclusief de “misser”): 1 – 70 – 46 – 44 – 12 – 43 – 91 – 56 – 56 – 56 – 55 – 51 – 51 – 52 – 52 – 12 – 38 – 1 – 10 – 78 – 78 – 79 – 90 – 90 – 95 – 95 – 97 – 97 – 96 – 96 – 57 – 99 – 44 – 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s