Maartse buien

Als ik dacht dat ik afgelopen vrijdag te maken had gehad met veel wind dan was dat nog een peulschil in vergelijking met zaterdag.

Onze zaterdag begon wel met een paar uurtjes werken in de tuin. De “winterresten” verwijderen is veel werk maar na afloop ziet die tuin er dan ineens een pak frisser uit. Veel groener ook.

We hebben nog wel een paar dagen werk eer heel de tuin aan de beurt is geweest maar het is wel lekker ontspannend werken.

Na het tuinwerk leek het ons een goed idee om nog een kort ontspannend fietstochtje te maken met onze nieuwe fietsen. We hadden nog een oud fietsknooppuntentochtje van zo’n 35 km liggen en dat leek ons perfect.

Echt ontspannend was het niet. Er stond verschrikkelijk veel wind. Zonder elektrische ondersteuning had ik de tactiek van Jo Plankaert in de beklimmingen moeten toepassen : fietsen met de remmen dicht om niet achteruit te bollen 😉.

Dan was er gisteren gelukkig minder wind. Daar zouden we tijdens onze 55 kilometer lange fietstocht dan alvast minder last van hebben (minder maar last hadden we toch wel een beetje).

Gisteren maakte de koude het lastig. We vertrokken nog met de zon maar zodra die achter de wolken verdween werd het snel een paar graden kouder. Via de knooppunten naar Lier gereden waar we een koffietje dronken aan de muziekacademie (bijna 6 euro voor 2 koffietjes … daar kan je 3 liter benzine voor kopen 😊.

Via de Nete ging het verder naar Duffel, Walem, Rumst om via het Zennegat Mechelen te bereiken. Onderweg waren er wat werken aan de jaagpaden waardoor we even onze knooppunten kwijt waren maar dan is er nog altijd de app die ons helpt.

In Mechelen aangekomen waren we echter bijna verkleumd. We hadden ondertussen ook al enkele druppels gehad. Niet genoeg om regen te noemen maar wel genoeg om een beetje nat te worden. Vooral de vingers en de tenen leden onder de koude.

De warme choco bij thuiskomst deed dan ook meer dan deugd.

Eén ding staat wel als een paal boven water … aan die nieuwe fiets ga ik nog veel plezier beleven.

Het weekend hebben we afgesloten met een optreden van L’Alba, een zeskoppige groep uit Corsica die traditionals brengen maar ook zelfgeschreven nummers die de traditie volgen. Dit in combinatie met de locatie (de kerk van Zonderschot) zorgen voor een heel mooie afsluiter. Last minute beslissing maar wel een succesvolle.

Fietstocht zaterdag
Fietstocht zondag

Een gedachte over “Maartse buien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s