Met ondersteuning

Na het “verraad” aan Ford door de overstap naar Citroën van twee weken geleden heb ik gisteren weer een grote overstap gemaakt.

Sinds gisteren rij ik immers ook elektrisch.  Niet met de auto maar met de fiets.

Ik kan zonder elektrische ondersteuning ook nog wel goed genoeg mijn plan trekken op de tweewieler maar als het dan wat omhoog gaat of er staat een fikse tegenwind dan is het plezier er eigenlijk af.

Akkoord, ik had altijd propere voorbanden omdat mijn tong vaak tot op mijn wiel hing maar verder was het niet zo prettig meer. En daarom dus toch maar besloten om een elektrische fiets te kopen. Conny kon ook wel een nieuwe fiets gebruiken en daarom trokken we een paar weken terug naar Bike Sportive in Haacht.

Zij zijn een van de weinige importeurs van Gudereit-fietsen in ons land. Het Duitse Gudereit richt zich vooral op de eigen Duitse markt maar een klein deel wordt ook geëxporteerd. Voordeel was vooral dat we quasi niet hebben moeten wachten op de levering. Nog geen maand. 

Gisteren gaan halen en vandaag al een eerste tochtje gemaakt. Met de fiets langs de Dijle naar Werchter om daar aan de kerk een koffietje te gaan drinken.  (Heel) Veel tegenwind met momenten maar dankzij de ondersteuning viel dat best mee. Mijn voorband werd deze keer dus wel vuil.

Een nadeel van fietsen is wel dat je minder foto’s neemt onderweg. Wandelend met de camera in de aanslag leent zich nu eenmaal tot meer foto’s.

Een voordeel van fietsen is dan weer dat je minder foto’s neemt onderweg. Dat betekent ook minder werk om de foto’s te bewerken en vooral minder keuzestress. Als je amper 25 foto’s neemt dan zijn 15 foto’s rap gekozen. Als je er 125 neemt dan is die keuze heel wat moeilijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s