Verrassend Edegem

Na een rustige zaterdag die werd gevuld met winkelen en met het opzetten van de kerstboom (die ondertussen vakkundig wordt gesloopt door 2 zwarte kittens 😉), een zondag waarop we een lokale wandeling van zo’n 7,5 km hebben gedaan en een maandag met een kappersbezoek en een checkup bij de dokter, konden we vandaag een eerste echte vakantiewandeling doen.

Uit de PASAR van mei van dit jaar haalden we een wandeling met als titel “Verrassend Edegem”. De verrassing bleek niet het feit te zijn dat we voor deze wandeling naar Kontich moesten (want daar was dus het vertrek).

De start was aan het Park Zandberg, een ruw terrein met hopen zand die achterbleven na het uitgraven van de Craeybeckxtunnel. Nu is het vooral een heel technisch parcours voor mountainbikers maar ook voor wandelaars zijn de heel steile beklimmingen een uitdaging, zeker nu ze er zo modderig bijliggen.

Via woonwijken bereikten we de Prins Boudewijnlaan en even verder kwamen we aan het vlonderpad in het Domein Hof ter Linden.

Het was wel even door de modder baggeren eer we aan het vlonderpad geraakten. Op zo’n momenten ben je blij dat je goeie wandelschoenen hebt.

De wandeling bracht ons verder naar Fort 5. In dit fort werden tijdens de eerste wereldoorlog 16 Belgen, zogenaamde spionnen, gefusilleerd. Waar exact dat in het fort gebeurde weet men niet. Wel is zeker dat ze er tijdelijk werden begraven. Na WO I werden ze herbegraven op het ereperk van het Schoonselhof maar sommigen werden nadien nog eens een derde keer begraven in hun dorp van herkomst. De hele geschiedenis kan je volgen op infoborden rond het fort.

Op onze terugweg passeerden we nog Hof ter Linden.  Het laatste stuk door Park Zandbergen hebben we links laten liggen. Op de heenweg was het er al erg modderig en als je dan leest in de beschrijving dat je na een veldweggetje een beek heel voorzichtig moet oversteken via enkele boomstammen dan leek ons de “grote baan” net iets leuker om te wandelen.

Uiteindelijk stonden er een dikke 11,5 km op onze teller. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s