Naar de Westhoek

De “vraalie” zijn nog altijd op fietsweekend en zo was ik voor het eerst in maanden niet in Peulis op een zaterdag.

En wat doe je dan? Je vertrekt ’s morgens, vrij vroeg trouwens, samen met je moeder naar Ieper om eens een bezoekje te brengen aan je broer annex zoon die daar al geruime tijd woont.

Hij had voor ons twee wandelingen op het programma staan. Een korte wandeling rond de Verdronken Weide en een iets langere wandeling aan de Palingbeek.

Tussen de twee wandelingen zouden we dan een hapje eten in de Brasserie van het Provinciaal Domein Palingbeek.

De Verdronken Weide is een natuurgebied dat wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos en het meet iets meer dan 40 ha.

Van 1992-1996 werd dit gebied ingericht als waterbergingsgebied. Vooral het water van de Bollaertbeek wordt er gebufferd. Ook wordt dit water gebruikt voor de productie van drinkwater.

In het gebied bevindt zich een diepe plas, aan de oever waarvan zich vele oeverplanten bevinden. Ook zijn er graslanden met wisselende waterstanden, waar moeraszuring, zilverschoon, veerdelig tandzaad, fraai duizendguldenkruid en platte rus aangetroffen worden.

In het gebied komen meer dan 160 vogelsoorten voor. zeldzame soorten zijn onder meer: zomertaling, slobeend, kleine plevier, kluut, rietzanger, waterral en blauwborst.

Een deel van het gebied wordt begraasd door runderen. (Bron : Wikipedia)

We hebben niet alle 160 vogelsoorten gezien maar het was wel een mooi wandelingetje.

Daarna ging het met de auto verder naar de Palingbeek.

Eerst gingen we dus een hapje eten in de Brasserie. Nu ja … “hapje” … zeg maar hele hap. We moesten redelijk lang wachten op het eten maar het was wel superlekker en de porties waren bijzonder groot.

Tijdens het eten vielen er al wel enkele regenbuien. Dat in combinatie met een darmprobleem hebben ervoor gezorgd dat we onze vroegtijdig hebben moeten afbreken. Geen probleem, dat geeft ons een reden om nog eens terug te gaan.

Ook tijdens de rit naar huis kregen we nog een aantal fikse regenbuien op ons dak.

Onderstaande foto’s zijn dus enkel van de Verdronken Weide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s