Jaarovergang

De laatste week is traditioneel de week waarin je terugkijkt op het afgelopen jaar. Welke wandelingen heb je gedaan? Welke fietstochtjes heb je gemaakt? Zijn de vakanties meegevallen? Wat waren de beste concerten van het afgelopen jaar?

Op die laatste vraag is het antwoord dit jaar simpel. De Top5 (in willekeurige volgorde) waren Novastar (met Geike als voorprogramma), Sea Girls, Kaiser Chiefs, Saxon en het Zesde Metaal. Dat zijn trouwens de enige concerten die we gedaan hebben. Het laatste was op 6 maart, een week vóór de eerste Lockdown.

Die 60 dagen lockdown waren trouwens de lastigste 60 dagen ooit. Het weer was weliswaar aangenaam en ik heb, op mijn dagelijkse wandelingen met moeder, bekende plekjes en onbekende plekjes in de buurt leren kennen.

Maar 60 dagen niet naar Peulis mogen rijden, dat was toch wel heel lastig. In theorie had het misschien wel gekend maar dan loop je er de kantjes af en zo zijn wij niet.

Toen we het Valentijnsweekend gingen doorbrengen in de Moerse Hoeve was Covid-19 nog de ver van ons bed show. Dat was in juni tijdens onze fietsvakantie in Boekelo wel anders. Die vakantie was echter wel heel leuk, al hadden we liever niet door de haartjes van al die processierupsen gefietst.

De septembervakantie hadden we, ook al omwille van Covid-19 al omgeboekt van de Duitse Eiffel naar Henegouwen. Ook een heel leuke (en coronaproof) vakantie, lekker rustig in onze bungalow.

Wat valt er nog te zeggen over dit rare jaar? Dat ik sinds 15 maart slechts 8 dagen naar kantoor ben geweest, dat ik de rest van de tijd thuiswerk en dat ik me daar bijzonder prettig bij voel. Toch wel bijzonder voor iemand die thuiswerken altijd heeft afgestoten. Misschien helpt het ook wel dat ik sinds juli in een landingsbaanproject ben gestapt en nog maar 4/5 werk.

Wat er ook van zij … het jaar zit er bijna op. Hopelijk kunnen we in 2021 terug iets vrijer bewegen. Al heb ik in 2020 meer dan ooit bewogen. Mijn conditie is in jaren zo goed niet meer geweest, ik ben 10kg afgevallen en mijn suikerspiegel staat beter dan ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s