Kaatsheuvel

AAAAADe voorlaatste keer (en waarschijnlijk ook enige keer) dat ik in de Efteling ben geweest moet een dikke veertig jaar geleden zijn geweest. Toen was het nog gewoon een sprookjesbos en een speeltuin denk ik.

Maar dat was dus de voorlaatste keer want afgelopen dinsdag ben ik terug geweest met Conny en haar twee dochters, de jarige Laura en Celien.

We waren nog niet goed binnen of ik deed al iets wat eigenlijk tegen mijn natuur in gaat … ik nam plaats in Joris en de draak, de houten race-achtbaan waar je tegen 75km en maximaal 3G tegen de andere trein racet.

Ik heb het niet met achtbanen en al zeker niet die dingen waar je ondersteboven hangt zoals de Python of erger nog de Baron 1898. Maar zo’n houten rollercoaster wou ik toch wel eens proberen. Het was dubbel. Het snelheidsgevoel is wel leuk, het door elkaar geschud worden iets minder. Geef mij toch maar een paar rondjes op het circuit van Zolder in een Porsche 911.

Terwijl de meisjes de snellere achtbanen opzochten deden Conny en ik het een beetje rustiger … koffietje drinken, Land van Laaf bezoeken …

Enkele attracties waren wel een pak rustiger en heel mooi gemaakt. Symbolica en Droomvlucht waren bijzonder mooi. De Piranha, waar je volgens Conny wel een spatje water kon voelen, was dan weer kleddernat. Tenminste voor mij toch. de andere bootgenoten hadden meer geluk.

Uiteraard mocht een bezoek aan het Sprookjesbos ook niet ontbreken.

Een spectaculair fonteinspektakel bracht een einde aan een lange, vermoeiende maar heel gezellige dag.

Eén ding moet ik wel zeggen van de Efteling. Ik had niet het gevoel dat ik in een pretpark zat maar eerder in een belevingspark. Wil je opwinding dan is dat geen probleem, wil je rust dan is dat evenmin een probleem. Je kan alle kanten op. Het was een mooie ervaring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s