De Vloek

Jeremy Logan krijgt onverwacht een mailtje van Ethan Rush die hij sinds hun schooltijd niet meer heeft gezien of gehoord.

Rush heeft ondertussen zijn eigen centrum waar onderzoek wordt gedaan naar mensen die terug zijn gekomen uit de dood, mensen die even dood zijn geweest maar toch nog zijn gereanimeerd. De echtgenote van Rush is zelfs 14 minuten dood geweest.

Rush vraagt hem of hij mee wil gaan naar de Sudd, een ondoorgrondelijk moerasgebied in Soedan. Daar zou immers het graf liggen van Narmer, de eerste farao van Egypte, de man die verantwoordelijk zou zijn voor de eenmaking van Opper- en Neder-Egypte, de man die voor het eerste de beroemde farao-kroon zou hebben gedragen.

De laatste tijd gebeuren echter eigenaardige ongelukken bij de archeologische onderzoeken en daarom willen ze dat Logan hen helpt. Logan is immers Enigmatoloog en is gespecialiseerd in het bovennatuurlijke en in … vloeken.

Logan stemt in en vertrekt mee naar Soedan. Eens aangekomen in het basiskamp van de steenrijke Porter Stone gebeuren er nog ongelukken. Het graf wordt gevonden en er gebeuren nog meer ongelukken. Of zou er toch echt sprake zijn van een vloek?

De Vloek is een solo-thriller van Lincoln Child, de man die samen met Douglas Preston meerdere bestsellers heeft geschreven.

Een vlotlezende thriller al zal hij niet bij iedereen aanslaan. Bij mij wel hoor, deels omdat er toch ook een portie feiten in het boek zitten (de Sudd in Soedan, de eerste farao Narmer en zijn vrouw Neith-Hotep en vooral de geheimen rond deze farao) en verder omdat het een sterke thriller is.

vloek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s