Werelderfgoed

Wat doe je op een Pinkstermaandag wanneer je niet te ver wil rijden?

Het M-museum in Leuven zou een optie kunnen zijn maar aangezien ik had gelezen dat het Nationaal Museum voor de Speelkaart in Turnhout vandaag op Pinkstermaandag uitzonderlijk zou open zijn en aangezien Conny nog nooit in mijn geboortestad was geweest kozen we dus voor Turnhout.

De auto lieten we achter in een nagenoeg verlaten ondergrondse parking aan de Warande. Vandaag ging het dan te voet naar het Speelkaartenmuseum om daar … voor een gesloten deur te staan. Toch wel een teleurstelling hoor.

Lang hebben we niet getreurd. We hebben een stadswandelingetje gemaakt. Een wandeling die ons ook naar het Begijnhof bracht en dat maakte de teleurstelling meer dan goed.

Een echte stichtingsdatum is niet bekend maar het Begijnhof dateert waarschijnlijk van de 13de eeuw. De meeste gebouwen zijn 16de en 17de eeuws. In 1998 is het samen met andere begijnhoven Unesco Werelderfgoed geworden.

Het is echter vooral een heel mooi en rustig begijnhof, heel mooi gerestaureerd. Een oase van een rust in een drukke stad (ook was het er vandaag vrij rustig).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s