Het Elfde Gebod

Mike, Sidney, Frits, Pier, Matthijs, Poppe, Cees, Charles, Philip en René moeten onverwacht afscheid nemen van Floris, de gangmaker van hun studentensociëteit Magistra ’79.

Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar wat zal er nu gebeuren met het Elfde Gebod? Zo goed als niemand weet af van het bestaan van de afspraak die ze in 1979 hebben gemaakt met een oudere dispuutgenoot die hen heeft geholpen met het in de doofpot steken van een ongeval.

Dat ongeval vond plaats tijdens de nacht van hun ontgroening. Een jonge vader verloor er zijn leven.

Wat begon als hulp aan een jonge weduwe blijkt al snel te zijn overgegaan in chantage. Elk lid van de vriendenclub lijkt op zijn eigen manier te zijn omgegaan met dit geheim. De ene al beter dan de andere. Vast staat wel dat het hun leven heeft veranderd en dat het overlijden van Floris dat nog eens zal doen.

Het Elfde Gebod is het tweede boek van Jacqueline Hoefnagels en Santje Kramer. De ene is eindredacteur en tekstschrijver, de andere is televisie- en campagnemaker. Het is zo’n boek dat ik ergens voor een prikje heb meegenomen en dat een echte meevaller blijkt te zijn. Het is geen whodunnit want dat is van in het begin duidelijk. Het is wel een intrigerend verhaal over mensen, mensen met hun goeie kanten en slechte kanten.

Ik ben niet echt een superfan van dit genre maar dit vond ik echt wel een leuk boek dat ik iedereen kan aanraden.

Sinds vandaag zit ik terug in Lier en omstreken met De Golfmoorden, het negende boek rond het Lierse politieduo Somers & De Winter van Ludo Geluykens.

elfde gebod

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s